Rok co rok - Spolehlivé Víceleté Zelenina

Máme tendenci si myslet, zeleninové zahrady, jako něco, co má být spuštěna od nuly každý rok. Trvalky a keře jsou pro okrasné hranice. Existují desítky trvalých zeleniny a bylin, ale většina z nich nejsou běžně pěstovány ani jíst. Kdy naposledy jste měli nějaké Crosnes nebo talíř Good krále Jindřicha?

Pěstování trvalých zeleniny znamená méně práce v dlouhodobém horizontu, ale nemůžete šetřit na přípravu půdy myslet si můžete udělat se na to později. A jestli zahrada nemovitostí je málo, musíte se rozhodnout, kolik jste ochotni věnovat na plodinu, která bude tam pro dalších 20 let. Nedopusťte, aby vás zastavit. Mnohé z těchto zeleniny, mohou být začleněny do krajiny, dělat dvojí povinnost.
Makro zachycení kvetoucí artyčoku v letní zahradě posteli. - Debra Wiseberg / E + / Getty Images
Debra Wiseberg / E + / Getty Images



Artyčoky jsou pouze mrazuvzdorné do USDA otužilost zóny 7, ale chladnější zóny 5 a 6 mohou tlačit obálku, s určitou ochranu, a dokonce i chladnější podnebí je mohli přezimovat doma. Tyto bodláky jsou velké, krásné, architektonické rostliny - ideální pro jedlé terénní úpravy. Jen málo stvoření bude obtěžovat s jejich špičatými listy. Rostoucí své vlastní prostředky něžné dítě artyčoky. Více »
Reklamy
Grow Herb Seed Dnes
www.sheffields.com/ultafastshipping
Společná a Neobvyklá Herb Seeds Sleva Cena, balíčky, Bulk
Čína Sourcing
www.hktdc.com
Navázat spojení s více než 120,000 dodavateli z Hongkongu, Číny a Tchaj-wanu
-
Mnoho zahradník činí denní kontrolu, brzy na jaře, aby zjistili, zda se první kopí chřestu se strčil přes zemi. Když chřest je nahoru, víte, země je oteplování a zeleniny vegetačního období skutečně začala. Chřest trvá 3 roky navázat, ale poté, co si můžete sklízet spolehlivě za měsíc. Více »
Jak se zvyšuje topinambury - foto: © Marie Iannotti
Foto: © Marie Iannotti

Topinambur, nebo sunchoke, jak je často uváděn na trh, má ořechovou příchuť podobnou artyčoky a textury, jako je více brambor. Jak můžete vidět z svým botanickým názvem, topinambur je v slunečnice rodiny. To přece má docela žluté květy na podzim, ale existuje několik námitek, aby být vědomi, před použitím jej do vašich okrasných lůžek. Za prvé, můžete ji pěstovat pro jeho hlízy, takže vám bude každý rok kopání to nahoru. A ještě důležitější je, že se šíří agresivně, pokud nechcete sklízet všechny hlízy. Je to trvalka po všem.



Další tipy na výběr a použití sunchokes. Více »
Reklamy
3 vegetariáni se nikdy jíst:
beyonddiet.com
Pokud jste nikdy jíst tyto 3 vegetariáni, budete spalovat tuk žaludku každý den
Zdarma TOEFL Practice Tests
www.testden.com
Čtení, poslech, mluvení a psaní. Naučte své skóre nyní.
-
Rampy jsou divoké pór s jemnou chutí, která je kříženec cibule a česnek. Jsou k dispozici pouze na krátkou dobu na jaře, ale je to dost dlouho, několik festivalů se uskuteční jejich oslavovat. Přestože jsou divoké rostliny a mnoho lidí shánět pro ně, oni jsou stále pěstovány. Rampy potřebují vlhkou, stinné lesní druh z webu. Oni nejsou dobrou volbou pro slunné zelinářskou zahradu, ale udělat fantastický jedlé pokrytí půdy pod stromem. Více »
-
Rebarbora je rostlinný, který se maskuje jako ovoce. To je dost chytrý trik, s ohledem na část jíme, je stopka. Rebarbora je dalším poslem jara. Stejně jako chřest, potřebuje asi 3 roky, aby se stal založena. Rebarbora potřebuje zimu chlazení a je pěstován jako roční v zónách teplejších než 8. Ale to je jeden z prvních "plody" sezóny, důvod dost těšit na rostoucí ji. Více »
Reklamy
Remix.bg, Дрехи 2-ра ръка
remix.bg
Първокачествени druhé ruky дрехи. Голямо сезонно намаление до -75%!
-
Šťovík je divný závod. To je obvykle uvedena jako bylina, ale nejčastěji používají jako listové zeleniny. S dortík, citrónovou příchutí, něžný mladý šťovík může být jedeno čerstvý v salátech. Ty sotva potřebovat obvaz, se všemi jeho chuť. To může také být dušenou až to taje do štiplavou, aromatické polévky nebo vařené jako špenát a přidal se vše od omelet do pouště.
-
7. trvalé byliny

Pravděpodobně jeden z nejjednodušších způsobů, jak rostou trvalé jídlo je rostoucí byliny. Většina z nich může jít ven v květinových hranicích bez obav záškodnických volně žijících živočichů. Jsou atraktivní rostliny, v jejich vlastní pravý, a většina z nich je snadné udržet na uzdě, pokud jsou pravidelně sklizeň. (Výjimkou by byly křen, meduňka a máta.)



Pažitka, zázvor, křen, levandule, meduňka, libeček, máta, oregano, rozmarýn, šalvěj a tymián.
8. Za poznáním Dále

Pro více informací o menší myšlení trvalých zeleniny a bylin, check out Eric Toensmeier 's webové stránky Perennial Zelenina a jeho kniha "Perennial Zelenina: Od artyčoky do Zuiki Taro, zahradníka příručka na více než 100 Delicious, Easy-to-Grow Poživatiny Vytrvalé Zelenina ".