Polka tečka rostlina Hypoestes phyllostachya

Botanický název: Hypoestes phyllostachya

Tmavě zelené listy potřísněné s růžovou tvoří Polka Dot Plant neobvyklé a atraktivní pokojová rostlina. Novější hybridy jsou k dispozici s červeným nebo bílým tečkovaných listy.

Tento huňatý rostlina roste rychle s dobrým světlem. Pinch zpět rostoucí tipy, často na podporu větvení a udržet rostliny kompaktní.

Se mohou objevit nevýznamné fialový květ hroty. Pinch je pryč, protože se odvádět pozornost od listoví a může způsobit, že rostlina zhoršovat poté, co kvete.

Vrhnout nějaké světlo. Listy se mohou vrátit k pevné zeleně při slabém osvětlení. Dejte si závod, kde to bude mít dostatek světla, ale mimo přímé slunce. Filtrované světlo z Jih-nebo západní straně okna bude dát mu světlo, které potřebuje. Pokud přesunete svůj závod venku na léto, aby jej plně zastíněné z horkého slunce, který může způsobit listy stočit do klubíčka a rozvíjet hnědé sežehnutá.

Držet krok vlhkost. Je-li relativní vlhkost poklesne pod 50%, použít zásobník vlhkosti nebo pokojová zvlhčovače ke zvýšení vlhkosti ve vzduchu. Seskupení rostlin také pomáhá udržovat vlhkost kolem nich. Terárium je ideální domov pro tento vlhkosti-milující závod, kde to bude přidávat poutavé barvy mezi zelenými listy rostlin.

Voda pravidelně. Udržujte půdu lehce vlhký, ale dbejte na to, aby nad vodou. Příliš suché půdy způsobí listy vadnout a odjet. Rychle oživit zvadlých rostliny s důkladnou zálivku. Mokrý půdy způsobí listy žloutnout.

Pinch vaši rostlinu. Pinch off vysoké stonky, aby se zabránilo rostlinu od dobývání příliš dlouhonohý. Také, špetka off rostoucí tipy na podporu stonky větvit pro plnější, huňatější rostlin.
Tipy Polka Dot Péče o rostliny
polka dot závod, hypoestes phyllostachya, piha tvář závod

Původ: Madagaskar

Výška: udržet až asi 10 v (25 cm) do odstřihnout.

Světlo: Jasné světlo je potřebná pro dobré barvě křídla, ale chránit rostliny před přímým sluncem, aby se zabránilo spalující listy.

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou jara až podzimu a mírně sušší v zimě.

Vlhkost: Má rád vlhký vzduch. Zvlhčovač funguje dobře.

Teplota: Průměrná ohřát 65-80 ° F / 18-27 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Roste snadno ze semen. Vezměte kmenové řízky na jaře a počátkem léta.