Zlatý nebo Ďáblova Ivy Epipremnum aureum

Botanický název: Potos
Pothos, zlaté Pothos, ďáblův břečťanu, Potos

Velmi snadno pěstovat. Golden Pothos je populární pokojová rostlina dobře známý pro své dlouhé, koncovkami stonky, které mohou růst na 8 stop (2,4 m) nebo více.

Střih je zpět několikrát ročně, aby rostlinu huňatý a plná. Řezání přímo nad uzel listů (místo, kde je křídlo připevněno ke stopce) bude podporovat dřík větvit, což vám plnější rostlinu.

Lesklý, tvaru srdce listy objevují zelené a stát se pestrý s žluté nebo bílé. I když tato rostlina snáší nízké světlo dobře, jeho listy mohou ztratit jejich zpestřením. To bude vypadat nejlépe v mírném nebo jasném světle. To je vynikající kancelářský rostlinu, protože roste i pod zářivkami.

Ukaž off

Trailing stonky, aby Pothos atraktivní závod pro závěsné koše.

Nebo můžete trénovat ji vylézt. Pothos má vzdušné kořeny, které mohou být proškoleni, aby vylézt na mechu klacek nebo Achla Designs Spiral mřížoví (ukázaný tady).

Vyrobeno z odolného litiny, jeho skončil s černým práškovým nástřikem odolávat korozi. která je vložena do půdy. Použijte květinářství drát držet vinice, zatímco oni rostou a zabalit se kolem podpory.


Repot na jaře podle potřeby. Můžete ovládat svůj růst řezem vinice zpět a ořezávání až třetinu svých kořenů. Pot ji ve stejné velikosti kontejneru, aby ji udrželi malé.
Air-čistírny

Pothos je jeden z nejlepších rostlin pro odstranění formaldehydu z koberců a jiných materiálů v domácnostech. Krásný, nízké nároky na údržbu, a čistí vzduch. Co není na lásku?
         
Tipy Pothos péče
Pothos, ďáblův břečťan, Potos, společné pokojové rostliny

Původ: Šalamounovy ostrovy

Výška: K 8 stop (2,4 m)

Light: Nízké světlo na jasné světlo. Žádné přímé slunko. Ačkoli Pothos bude tolerovat slabé světlo, bude to mít více listy a lepší zpestřením, pokud se skladuje v jasném světle.

Voda: Povolit půdě mezi waterings mírně zaschnout. To nebude tolerovat promáčený půdu. Žluté listy jsou znamením overwatering.

Vlhkost: Průměrná vlhkost místnosti.

Teplota: Průměrná ohřát 60-80 ° F / 16-27 ° C

Půda: Každý dobrý substrát, který odvádí dobře.

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu. V zimě, krmení měsíčně.

Propagace: Kmenové tip řízky zakoření snadno ve vodě nebo vlhkým perlitem či vermikulitem. To trvá asi 4 týdny.