Péče o Piggyback rostlina

Botanický název: Tolmiea menziesii

Ve svém přirozeném prostředí, využít rostlina roste jako groundcover v stinných lesních lesů podél severního pobřeží Pacifiku. Dej to chladné místo s vysokou vlhkostí vzduchu a zjistíte, že je jednoduchá na pěstování.
Displej Idea

Rostlinky vážit dolů stonky, což tato rostlina koncové zvyk. Pochlubte se svou čárkou, zádech listy výsadbou ji v zavěšení koše.

Svěží, zelené, chlupaté listy na tomto stálezelených jsou mapleleaf tvaru s vroubkovaným hranami. Dekorační listí vzory tvoří poutavé hromadu listí. Ale, podmanivé rysem je způsob, jakým to dělá nové rostliny. Zralé listy rostou nové rostlinky z vrcholu svých řapíky (místo, kde list připojí ke stopce). Tento neobvyklý růst zvyk půjčuje obecné názvy, zádech závod, mládež-na-věku a tisíce matek.
Spikes trubkovitých květů se někdy objeví v létě, ale jen zřídka na rostlinách pěstovaných v interiéru.
Rostoucí Tipy pro Piggyback Plant

Repot na jaře jednou za pár let, nebo když kořeny vyplní hrnec. Jeho plíživý kořeny rozšířila tak využít široké hrnec. Jen nezapomeňte použít jeden s odtokovými otvory, aby se zabránilo overwatering.

Brown, křupavé listy? Dry-vypadající listí může být způsobeno několika věcmi:

    Přímé slunce může způsobit hnědé sežehnutá na listech. Uchovávejte závod mimo silného letního slunce.

    Nízká vlhkost vzduchu je pravděpodobně viníkem. Křupavé, scvrklá listy jsou známkou toho, že vzduch je příliš suchý. Mist s vodou, použijte oblázkové zásobníku nebo pokojovou zvlhčovače zvýšit vlhkost kolem rostliny. Vysoké teploty mohou poslat vlhkosti klesají, může tak denně mlžící se v létě potřebovali.

    Suché půdy by také mohla způsobit suché listí. Snažte se udržovat půdu rovnoměrně vlhkou.

Pinch svůj závod zpět, aby jej od dobývání dlouhonohý. Dávat to jasné světlo pomůže to k růstu svěží a plná.

UPOZORNĚNÍ: Chloupky na listech a stonky mohou způsobit mírné podráždění kůže. Je to dobrý nápad nosit rukavice při přesazování nebo šíření.
Na zádech Tipy Péče o rostliny
piggyback závod, tolmiea menziesii

Původ: Západní pobřeží Severní Ameriky (od Aljašky do severní Kalifornie)

Výška: Až 1 ft (30 cm)

Světlo: Střední až jasné světlo, ale žádná přímá slunko.

Voda: vody se pravidelně po celé vegetační období, udržování půdu rovnoměrně vlhká, ale ne mokrý. Voda méně v zimě, když růst je pomalejší.

Vlhkost: Vysoká vlhkost. Mist zeleň s pokojové teplotě vody, nebo použijte oblázková zásobník pro zvýšení vlhkosti. Brown tipy list, jsou známkou toho, že vzduch je příliš suchý.

Teplota: Ochladí se na průměrné pokojové teplotě 50-75 ° F / 10 až 24 ° C.

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo měsíčně na jaře av létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte listové řízky s rostlinek a nastavit je v hrnci, který umožňuje základnu Rostlinky dotknout půdy. Roots budou tvořit rychle z této křižovatce. Poté, co rodič list vyschly, rozseká ji pryč z nově kořeny plantlet.