Aralia Ming Polyscias fruticosa

Botanický název: Polyscias fruticosa

"Snowflake" Ming Aralia 4 "Pot

Ming Aralia vypadá úzkostlivý pouze. Jeho stonky nesou sloučeniny listy skládá z několika letáků, dávat fantazii, jemně řezané zeleň elegantní kvality byste očekávali od vysoce údržby závodu.

Naštěstí pro nás, toto tropické rodák je velmi adaptabilní pro většinu domácností.

Dejte ji na plném slunci - nebo nepřímého světla. Je to docela rád, téměř kdekoliv. Ponechte si tuto rostlinu Aralia teplý, ačkoli. To se nelíbí nízké teploty vůbec. (Kdo může za zlé to?)

Tipy ming Aralia péče

Prune. Ming Aralia má vzpřímený zvyk a nebude rostou velmi vysoký. Postupem času, bude to pokles své spodní listy, odhalil sukovitou stromovou kufr. Pokud chcete, můžete držet to krátké a křovinatý řezem zpět každý rok na jaře. Budete dělat to ještě krásnější s pravidelným prořezávání. Prořezávat off rostoucí tipy na podporu větvení a hustší zeleň. Ořezávání Ming Aralia bonsai závod bude držet ji na 1 ft (30 cm) nebo méně.
Repot na jaře pouze tehdy, když přerostla svou banku. Použijte nejmenší hrnec, který bude držet své kořeny - aralias rostou nejlépe, když jejich kořeny omezeny. Hrnkové vyšší rostliny v těžkém nádobě, aby se zabránilo převržení. Mings jsou snadno zabit overwatering, tak použijte hrnec s drenážním otvorem.

Leaf pokles. Pokud váš Ming náhle začne ubývání listy, nepropadejte panice. Některé list pokles je normální. Je to roste nové listy na koncích kmenovými? Pokud ano, je to jen součástí normálního růstu. Náhlá změna ve světle, jako je stěhování vaši rostlinu do shadier poloze, může způsobit pokles list. Dejte mu tolik světla, jak můžete. Zvyšování vlhkosti kolem něj může pomoci také.

Problémy s touto rostlinou je málo. Zdá se, že dokonce i setřást škůdců. Ponechte si tuto tropická rostlina teplo a ne nad vodou - a budete si to po mnoho let.

Pokud hledáte pro krásnou podlahovou rostlina, dát Ming Aralia zkusit. Ale pozor, to snadný-péče o dům rostlina právě vás může zkazit něco jiného.
Rostoucí Tipy pro Ming Aralia
ming Aralia, Aralia rostlina, velké pokojové rostliny, vysoké pokojové rostliny
Foto úvěru: dzielinski4

Původ: Polynésie

Výška: až 3 ft (90 cm); mohou být pěstovány jako bonsaje.

Světlo: Cílem pro jasné světlo, i když to bude tolerovat různé úrovně od nízké hladiny osvětlení na plné slunce.

Voda: Voda opláchněte a nechte Top 2 v (5 cm) půdy vyschnout mezi waterings. Overwatering je jistý způsob, jak ho zabít. Mings mají jemné kořeny, a jsou náchylné k hnilobě kořenů, takže v případě pochybností, ponechat ji na suché straně. Také snížit zpět na vodě v zimě, kdy se růst zpomalil.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti. Pokud je vzduch suchý, mlha rostlinu každé ráno nebo stát hrnec na podnos mokré oblázky.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 65-85 ° F / 18 až 29 ° C. To může trvat vyššími teplotami, ale nevystavujte ji na cokoliv pod 60 ° C.

Půda: Rašelina mech na bázi substrát s perlitem přidanými pro dobré odvodnění.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem (například 10-10-10) zředěný na polovinu. Mladé listy, které jsou žlutozelená jsou způsobeny nedostatkem živin.

Propagace: Vezměte 4 v (10 cm) pramení tip řízky koncem jara nebo v létě. Střih těsně pod uzlem listu (místo, kde list přikládá ke stopce) a odstraňte spodní listy z řezání. Pro dosažení nejlepších výsledků, dip řezané konec v hormonu zakořenění prášek před vložením do vlhkého substrátu. Kryt s plastovém sáčku držet ve vlhkosti. Udržujte co nejdéle v teple a mimo přímé sluneční světlo. To může trvat několik týdnů, aby root, takže buďte trpěliví.