Jinan Fern Adiantum raddianum

Botanický název: Adiantum raddianum

Jinan Fern ve 4 "Pot na prodej

Jinan Fern je zeleň rostlina s vyklenutí, černé, šlachovitý listů na něž se zelenými trojúhelníkovými letáky, zvané pinnae.

Jedním z nejčastěji pěstují v kontejneru, Adiantum raddianum je dobře hodnota roste jeho ohromující listoví. To bude žít dlouho, taky, jestli můžete splnit svůj potřebě vysoké vlhkosti.

Tento krásný kapradí roste z oddenků, které se šíří rychle těsně pod povrch půdy. To může dosáhnout šířku 24 v (60 cm) nebo více. Budete si užívat mnoho rostlin v průběhu času propagací tohoto kapradí. Je to snadné rozdělit.

Repot na jaře, kdy je přerostla svůj hrnec, použití obalu, který poskytuje dobrou drenáž. To je ten správný čas pro rozdělení kapradí, v případě potřeby.
Není mnoho škůdci obtěžovat netík. Nicméně, rozsah a červci jsou nejčastější. Pravidelně kontrolujte vějířovité listy pro zamoření. Jsou mnohem jednodušší k nápravě, pokud byl uloven brzy.

Poněkud obtížné růst Tento tropický nativní požaduje vysoká vlhkost, která není praktické v většině domácností. Roste nejlépe v teráriích, kde je vlhkost vzduchu udržována na vysoké úrovni. Koncepty a suchý vzduch způsobí letáky do scvrkávají.

    Prořezávání tip: Cut off stonky na základně, pokud letáky vyschne nebo odpadávat. Udržujte půdu vlhkou a zvýšit vlhkost kolem kapradiny podpořit nový růst. Mist dvakrát, dokud se neobjeví nové výhonky den.

Žluté tipy list, jsou často příznakem overwatering. Trim off žluté letáky udržet kapradí hledají elegantní a snížit zálivku. Také zkontrolujte kořeny, aby zjistili, jestli shnilo. Zdravé kořeny Fern mít bílé až světle hnědé tipy. V případě, že kořeny jsou většinou černá, zbavit se - je to příliš daleko.

Brown letáky mohou být způsobeny nízkou vlhkostí, i když staré listy přirozeně zhnědnou. Odříznout je a zvýšit vlhkost kolem kapradí.

Zvadlých listy jsou pravděpodobně příznakem underwatering. Vždy vodu a půdu, aby se zabránilo jakékoli suché kapes v půdě.

Repot na jaře. Nepoužívejte balení zalévání směsi; aby to volný pomoci odvodnění. Můžete podpořit malé kapradiny pěstovat větší pohybem jej do mírně většího květináče. Chcete, aby se vaše rostliny malé? Vyjměte rostlinu ze svého kontejneru a prořezávat pryč až jednu třetinu svých kořenů, než přesazovat ve stejném hrnci.
Rostoucí Tipy pro netík
jinan kapradiny, Adiantum raddianum, kapradina pokojová rostlina

Původ: Brazílie a Venezuela

Výška: 6 - 15 palců (15-38 cm).

Světlo: Středně na jasné světlo. Žádné přímé slunko.

Voda: Udržujte půda rovnoměrně vlhká, ale ne mokrý.

Vlhkost: Vyžaduje vlhký vzduch, které jen zřídka poklesne pod 50% relativní vlhkosti. Použijte zvlhčovače vzduchu nebo závod v teráriu.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Kombajn poloviny substrát s polovičním rašeliníku. Nepoužívejte substrát, který obsahuje hnojivo (to může rozpustit příliš rychle a spálit jemné kapradiny kořeny).

Hnojivo: Feed Jednou za měsíc jara přes léto s vyváženým pokojové rostliny hnojivem zředěný na polovinu. Oplodnit po zalévání, aby se zabránilo hořící kořeny.

Propagace: Division. Tento kapradí roste z oddenků, které se šíří vodorovně pod povrchem půdy. Rozdělte hlouček na jaře, takže oddenek připojený na 1-2 listy, a hrnec v jeho vlastní nádobě.