Chřest (Asparagus officinalis)

1.  Přehled:

Chřest je jedním z mála trvalých plodin. Výhonky jsou vybral jako mladé oštěpy, na jaře. Později v sezóně zeleň dozrává do vzdušné, kapradiny, jako mrak, který změní na zlatou barvu na podzim. Vzhledem k tomu, chřest zabírá trvalé místo na zahradě, ale může to být atraktivní závod, mnoho lidí s vesmírnými imitací používat chřest jako hraniční nebo zajišťovací zařízení.
Reklamy
 
Grow Herb Seed Dnes
www.sheffields.com/ultafastshipping
Společná a Neobvyklá Herb Seeds Sleva Cena, balíčky, Bulk
Čína Sourcing
www.hktdc.com
Navázat spojení s více než 120,000 dodavateli z Hongkongu, Číny a Tchaj-wanu
3 vegetariáni se nikdy jíst:
beyonddiet.com
Pokud jste nikdy jíst tyto 3 vegetariáni, budete spalovat tuk žaludku každý den

   
Zahradnictví
    Japonská zahrada design
    Interiér Plant Service
    Strom Řezání Tipy
    Pěstování Organické Rajčata

Popis:

Chřest oštěpy jsou rovné výhonky s tipy šupin. Přestože zelené odrůdy jsou nejčastěji pěstují, tam je také mnoho fialové odrůdy. Bílý chřest se zbledl, aby se zabránilo fotosyntézy.

Výhonky pokračovat vznikající z půdy v pružiny. Protože teplejší počasí, bude výhonky začnou dostat hubený. V tomto bodě, jsou ponechány růst do zralého Ferny zeleň, která se živí kořeny pro příští rok sklizně. Chřest rostliny mohou pokračovat ve výrobě po dobu 20 nebo více let.

Botanický název:

Asparagus officinalis

Common Name (y): Chřest

Otužilost zóny:

Chřest dělá dobře v USDA otužilost zónách 4-9.

Expozice: Chřest roste nejlépe na plném slunci. Bez dostatku denního světla, budete vítr s tenkými oštěpy a slabých rostlinách.

Starší Velikost: Oštěpy získat pouze 6-8 palce dlouhá, ale zralé rostliny rostou přibližně 5 stop vysoký x 3 ft široký..

Dny sklízet:

Očekávat, že sklizeň od poloviny jara do začátku léta, v závislosti na klimatu a počasí.

Pěstování Poznámky:
Reklamy
www.portraitprofessional.com
Jako první na světě Intelligent Dotkněte Up Software. Online teď!

Vzhledem k tomu, nebudete sklizeň za první rok nebo tak, chřest vyžaduje určitou trpělivost, ale stojí to za to. Jakmile jsou vaše rostliny, budete sklízet po celé měsíce. Chřest je jaro zelenina, raději chladnější teploty a plné slunce.

Půda: Vzhledem k tomu, chřest je dlouhověký trvalka, se vyplatí vzít čas na zlepšení vaší půdy před ním závodě. Práce ve velkém množství organické hmoty a ujistěte se, že pH půdy je v neutrální 6,0-7,0 rozsahu.

Výsadba: Rostliny lze spustit z osiva, asi 4 týdny před očekávaným posledním mrazu. Semena se přidat několik let na váš čekat a chřest je více běžně pěstuje ze korun, které jsou rok staré základny a kořeny rostlin. Vypadají jako opotřebované řetězce mop, ale oni jsou velmi živé.

Koruny budou muset být pokryty, jak rostou. Nejběžnější způsob, jak zasadit chřest korun je v zákopu. Na jaře, vykopat příkop o 8-10in. hlubokém a 18-20palec široký. Pracujte ve vašem kompostu nebo jiné organické hmoty v tomto okamžiku.

Zasadit korun, které jsou rozloženy kořeny korunek se na dně výkopu. Vesmírné rostliny asi 12-15in. od sebe, takže budou mít prostor k růstu. Kryt s pár palců půdy a studny.

Vzhledem k tomu, rostliny začnou růst, i nadále pokrývá je s půdou, takže jen několik palců vystaveny nad zemí. Udělejte to, dokud příkop je plný.

Údržba:

Voda pravidelně, zejména při mladý. Trvá to asi tři roky, rostliny dostatečně zralý ke sklizni. Před že rostliny by mělo být umožněno, aby růst a živit.

Top šaty každoročně s kompostem nebo kompost. Můžete to udělat brzy na jaře nebo na podzim, poté, co listy zemřel zpět a byly sníženy na zem. Udržujte náplast bez konkurenčních plevelů.

Rostliny budou muset být řez k zemi každý rok, než začne nový růst. Můžete to udělat na jaře, ale já dávám přednost pád. Odstranění mrtvého listí na podzim předchází problémům, jako je chřest brouci, z přezimování. Nicméně další zahradníci chtěli opustit zeleň jako zimní kompost.

Škůdci:

Chřest nemá příliš mnoho problémů. Fusarium budeš může být problém se staršími odrůdami, ale můžete vyhnout výsadbou rezistentních odrůd.

Největší škůdce je chřest brouk. Dávejte pozor na ně i ruční vybrat vejce, když tam jsou jen málo. Jinak Neem je měl udržet pod kontrolou.

Sklizeň:

Můžete sklízet několik kopí v druhém roce růstu. Rostliny nejsou opravdu zralý, tak ať jim růst po tomto počátečním léčit.

Ve třetím roce, začne sklizeň oštěpy, které jsou prst-velké a asi 8 "dlouhá. Buď můžete lapat off kopí nebo řez je s nožem, těsně pod půdní linie. Pokud používáte nůž, buďte opatrní jste don ' t také krájet pozdější výhonky, které nebyly strčil přes dosud.

Sklizeň na přibližně 4 týdny prvním roce. V následujících letech lze sklízet až do teplejší počasí a oštěpy vypadají hubené. Poté nechte listoví růst a krmit rostliny.

Doporučené Odrůdy:

Je těžké najít špatné chřest různé, ale novější odrůdy byli chováni jako všechny muž, takže dali všechnu svou energii do rostoucích oštěpy, nikoli semen. Nejvíce byli chováni v New Jersey a jakákoli odrůda s Novým Jessey ve svém názvu, je pravděpodobně jedním z nich.

Některé populární volby:

    Mary Washington je nejvíce obyčejně nalezené odrůda. To byl vyšlechtěn pro odolnost proti korozi.
    Jersey Giant je rez a Fusarium vadnou odolný a výnosy brzy.
    Brock Imperial nabízí vysoké výnosy.
    Princeville dělá dobře v teplejších klimatických podmínkách.
    Purple Passion je sladká fialové odrůdy.