Rostoucí Rampy v zeleninové zahradě

Rampy, nebo divoké pór, jsou rodák rostlina našel roste ve vlhkých lesů v Appalachian pohoří, ve východní Severní Americe. Se objevují na jaře a na mnoha místech používají, aby oslavili příchod jako první vaření zelené jara, s festivaly.

S příchutí, který se hodí jarní cibulku a česnek, rampy jsou skvělé na vlastní pěst, nebo použity k aromatizaci jiné pokrmy. Listy, stonky žárovky lze zbledl, smažené nebo nasekané a mísí do misek z placky na sekanou.

Popis:

Rampy rostou z malé žárovky, šíření a kolonizovat v průběhu času. Listy se objeví brzy na jaře, ale rostliny jsou pomíjivé, mizí během měsíce či dvou, a zbývající spící až do příštího jara.
Listy: Listy jsou podlouhlý oválný tvar, který se zužuje až k bodu. Oni se podobají Lily z Vally listů, i když trochu štíhlejší. Rampy jsou pomíjivé a listy mizí v pozdním jaře, protože počasí zahřeje.

Květiny: květ stonek má tendenci se objevit jako listy jsou mizí. Květy jsou růžovo-bílé a semeno je rozptýlen v blízkosti mateřské rostliny.

Latinský název:

Allium tricoccum
Běžné Jméno:
Rampy, Wild pórek

Dny sklízet:

I když můžete sklízet své rampy kdykoliv, sklizeň před opravou zcela vyplněna velmi rychle vyčerpat celý svůj rampy náplast. Dejte patche několik let šíří ven, pak sklizeň tím, řídnutí největší rostliny, kopání celý trs, žárovku a všechno. Dávejte pozor, abyste nepoškodili okolní rostliny.

Doporučené Odrůdy:
Reklamy
Zdarma Fotografie Class
craftsy.com/Photography
Učte se od nejlepších instruktorů. Sledujte kdykoliv, kdekoliv, navždy.
Výsadba je náš společný podnik
www.ferraricostruzioni.com
Specializujeme se na výrobu strojů přesazení

Jsem vědom veškerých pěstovaných odrůd ramp, i když tam nepochybně bude někteří, jako rampy získat následující.

Otužilost Zone:

Otužilost zóny USDA otužilost zóny 4-7
Expozice:
Shade do polostínu.
Starší Velikost
6-12 "(h) x 4--6" (w).

Škůdci a problémy:

Rampy nebyly pěstovány dost komerčně dlouho, aby skutečně vědět, které škůdci by je mohly připojit.

Pěstitelské tipy:

Vzhledem k tomu, rampy jsou obecně pěstovány v divočině, definitivní rostoucí požadavky jsou stále studovány.

Půda: Chcete-li pěstovat rampy ve vašem dvoře, pokuste se vybrat místo co nejblíže k jejich rodných pěstování podmínek jako je to možné. Oni jsou obvykle nalézt ve vlhkých oblastech, pod listnatými stromy. Půda by měla mít dobré množství organických látek v ní a být dobře vyčerpávající. Ačkoli ramp jako běžné vlhkosti, nejsou dobře rostou ve vlhkých půdách. Pokud ostatní lesní květiny, jako bloodroot, Trillium a pstruha lilie poroste v této oblasti, by měly rampy stačit. Jsou pouze aktivně rostou na krátkou dobu na jaře, takže tam je malý prostor pro chyby.

Výsadba:

Rostoucí rampy ze semen může trvat hodně času. Semeno embryo není plně vyvinut v čerstvém osivu a je spící. To dále komplikuje věci, to musí být teplý a vlhký, rozbít kořenový dormance a pak chlad, přerušit natáčení dormance. V závislosti na počasí jakéhokoli konkrétního roku, může to trvat několik let, na semeno, aby konečně klíčit.

Nejlepší čas zasít semínka rampy je na konci léta / začátku podzimu. Scratch a uvolněte vrchní vrstvu zeminy a stiskněte semeno do ní. Víko s asi palec rozsekaných, vlhkých listí a být trpělivý.

Nejrychlejší cesta pro spouštění rampy je sazenice. Nicméně rampy ve volné přírodě se stávají přes sklizeny v posledních letech, a mnoho oblastí je omezení přístupu k nim. Nativní rostlin školky začaly prodávat malé hrnce z nich, takže mějte oči loupané. Tam jsou také některé zdroje k dispozici on-line, pokud hledáte pro ramp rostlin nebo semen. Březen / duben je ideální čas pro přesazování rampy.

K transplantaci, buďte velmi opatrní, abyste nepoškodili kořeny nebo žárovky. Závod ve stejné hloubce byli v hrnci a prostoru rostlin asi 4 až 6 palců od sebe, aby mohli šířit. Voda dobře a mulčování celou postel s něčím jako drcené listy nebo listí plísní.

Můžete také najít rampy žárovky, které mohou být zasazeny v únoru, nebo jakmile si můžete pracovat svou půdu. Rostlin tak, že nejhořejší špička žárovky je právě prohlížení z půdy. Voda dobře a mulčování s drcené listy nebo listí plísní.