Rebarbora (Rheum rhabarbarum)

Přehled: Je rebarbora zeleninu? Ovoce? Okrasných rostlin? Je to velmi okrasné zeleniny, která je obvykle připravuje a jíst hodně jako ovoce. Vše, a to je celoroční v mnoha oblastech. Rebarbora je v pohodě sezóna plodina, která se pěstuje pro své vláknité listové stonky, které jsou nádherné sladké-koláč zacházet.

Nejrychlejší způsob, jak vykopat stromy Pojďme sázet nové stromy každý den

[Poznámka: Pouze stonky a žebra listy jsou jedlé. Listové část je toxický pro člověka a jiných živočichů.]

Latinský název: Rheum rhabarbarum
Obecný název: Rebarbora

USDA otužilost Zóny: 3 - 8 může být pěstován jako roční v oblastech s mírnými zimami.

Velikost: 2-3 stop široký a vysoký, v závislosti na odrůdě

Expozice: Full slunko. Červené a žluté odrůdy nebudou dosáhnout plné barvy bez plného slunce.

Dny / Roky sklízet: Stejně jako u většiny trvalých kultur, nemají sklízet první rok, aby doba rostliny dostat stanovena. Můžete si vzít malou úrodu druhý rok. V průběhu 3. roku, můžete sklízet asi 1 měsíc. Po 3. roce, můžete sklízet, když tam jsou stonky připraven k vyzvednutí.

Pokud jste zahradnictví v teplém klimatu a rostoucí rebarboru jako roční, můžete sklízet vše, co chcete, první rok, protože nemusíte se starat o rostliny přežívajících druhý rok.

Hlavní sklizeň sezóna je na jaře. Menší sklizeň může pokračovat po celé léto, počasí dovolí,

Popis: Přehled: Rebarbora je velký, listové rostlin, pěstování 2-3ft široký a vysoký.
Reklamy
18+ Game
topfreebrowsergames.com
jakmile jste ve hře, bude váš přítel nevidí moc vás!
Čína Výrobce
www.hktdc.com
Navázat spojení s více než 120,000 dodavateli z Hongkongu, Číny a Tchaj-wanu

Pěstuje se pro jeho listů stonky, ale dělá krásnou, okrasná rostlina, zejména červené a žluté odrůdy. Mnoho lidí dává přednost červené odrůdy pro jejich chuť a něhy, ačkoli zelené odrůdy mají tendenci být o něco více produktivní než červené.

Pouze stonky jsou jedlé. Samotné Listy jsou toxické a jsou odstraněny při sklizni. Listy obsahují látku zvanou kyselina šťavelová krystaly, které jsou toxické a mohou vést k otravě. POZNÁMKA: Rebarbora poškozeny mrazem se může stát nepoživatelné. Pokud stonky nejsou pevné a ve vzpřímené poloze, ne jíst. Frost poškození může způsobit, že krystaly kyseliny šťavelové se přestěhovat do stonky. Můžete kompostovat rebarboru listy, i když jsou mírně toxický při požití. Tyto krystaly kyseliny šťavelové rozptýlí v půdě dlouho před tím, než jsou absorbovány jiných rostlin.

Reveň dělá nejlépe v chladnějších klimatech, protože vyžaduje teploty pod 40 F. Pro přerušení dormance a stimulaci růstu bud. Rebarbora může být pěstován jako roční v teplejších oblastech, které se dostanou nějakou zimní studený, pokud začnete semena v pozdním létě / na podzim, a zasadit se brzy následující jaro. Ale příliš mnoho tepla příčiny rebarbora mít tenké stonky a listy

Pěstování Poznámky:



    Výsadba: Obvykle vzrostl z odkoupených korun (oddenků a pupenů). Můžete rozdělit stávající rebarboru rostliny (kořenové baly), nebo dokonce začít jim ze semen, i když nemusí vyrůst pravda barvu. Při pěstování ze semen, může to trvat 2 roky, než rostliny jsou dostatečně velké, aby sklizeň. Každý dobře odvodněné, bohaté půdy. Upřednostňuje mírně zásadité půdy - pH 6,0 až 6,8. Vzhledem k tomu, že jste roste to pro zeleň a má řazení sezonu, chcete vysoký půdy organické hmoty, k podpoře rychlého růstu pružiny. Je třeba dbát při přípravě rebarbory ​​postel, protože tam bude rostliny pro docela nějaký čas po.

    Space rebarbory ​​korun každé 3-4 stopa v řádcích asi 3 nohy od sebe. Pokud se zasadil příliš úzce, budou rostliny rostou menší a méně produktivní. Můžete zasadit do dlouhé příkopu, podobně jako chřest, nebo kopat jednotlivé díry. Umístěte korunu 2 palce pod povrch půdy. Firma jemně půdu a vodní dobře.

    Rebarbora má rád obyčejnou vodu, i když zralé rostliny jsou poměrně odolné vůči suchu.

    Odstraňte květní stonky, jakmile se objeví. Květinové stonky jsou kulatější, silnější a vyšší než listových stopkách. Pokud se nechá dozrát a květina, budou řapíky být tenčí.

    Rebarbora nemá rád konkurenci plevelů. 2-3 palcový vrstvu mulče bude potlačit plevele, jakož i pomoci šetřit vodou.

    
    Sklizeň: Stejně jako u většiny trvalých kultur, nemají sklízet první rok. Nechte rostlina držet jeho listy a budovat svou sílu. Hnojení hnoje bude udržovat ji v chodu.

    Můžete si vzít malou úrodu druhý rok. Sklizeň stonky, které jsou alespoň 1 "tlustý a nechat zbytek. V průběhu 3. ročníku, můžete sklízet asi na 1 měsíc. Po 3. ročníku, můžete sklízet, když tam jsou stonky připraveny k vyzvednutí. Rostliny mohou zůstat produktivní po dobu 8 až 15 lety, pokud není ovlivněna škůdci či chorobami.

    Chcete-li sklizně, snížit stonky na půdní řádku nebo vytáhnout jednotlivé stonky podle potřeby. Zde mohou sklízet celou úrodu ve stejnou dobu, nebo po sobě v průběhu sklizně 4-6 týdnů.

    Protože teplota ohřívá, růst zpomaluje a může dokonce jít spící, ale bude pokračovat na podzim, jak teploty klesají.

    
    Rozdělení rebarboru: Pro rozdělení rebarboru, kopat kořenovou masu a rozdělit korunu mezi poupat nebo očima, na kousky asi 2 "dlouhé, s kořeny připojené můžete rozdělit na jaře nebo na podzim, ale je to jednodušší na jaře, kdy závod se blíží. z klidu a roste nové kořeny.

    
    Zimní ochrana: Rebarbora má potřebuje období chladu zůstat produktivní. Vrstva mulče nad postelí, jakmile pozemních zamrzne, bude chránit kořeny před vysycháním. V opačném případě, že rostliny by měly být v pořádku na vlastní pěst.

    
    Údržba: Rostliny budou muset být rozdělen nebo zdobené jednou za 4-5 roků. Můžete si všimnout, stonky stále tenčí, jako koruna stává zarostlé a přeplněný. Když se to stane, a to buď rozdělit nebo sklon korunku do 4-5 pupeny.

    
    Problémy: Rebarbora má velmi málo problémů.
        Korunky mohou hnít ve vlhké půdě.

        
        "Foot rot" je vážnější rot koruna způsobené houbou. Foot rot se bude šířit do dalších závodů. Zničit všechny postižených rostlin a umožňují výsadbu prostor vyschnout. Možná budete muset přemístit postel.

        
        Černé skvrny na stonky jsou pravděpodobně rebarbora Curculio, druh brouka.

        

Doporučené Odrůdy:

    "Victoria" - zelený standardní odrůdy. Velký, energický závod
    "Valentine" - jeden z nejvíce onemocnění rezistentní
    "Giant Cherry" - Dobré pro oblasti s mírnými zimami