vlákno optický tráva péče Isolepis cernua aka Scirpus cernuus

Botanický název: Isolepis cernua aka Scirpus cernuus

Fiber Optic Tráva je fontána-jako okrasné trávy s malými, stříbřitě bílé květy u tipů. Jeho podobnost s optickými vlákny drátu propůjčuje své společné jména, včetně živých Wire Grass.

Pokud máte rádi neobvyklé pokojových rostlin, budete chtít přidat tento okrasné ostřice do vaší sbírky.

Rostoucí v hrudkujícího pahorku, to přelévá stranách kontejneru, jak to roste, takže je ideální pro vysoký květináč nebo dokonce visí hrnce. Eye-lov na jeho vlastní, to dekorativní tráva také dodává texturu mezi expozicí zeleň a kvetoucích rostlin.

Vytrvalá a evergreen, to efektní tráva je snadný-péče pokojová rostlina. Nech si to teplý a vlhký, dát mu sluneční světlo, a můžete očekávat, že kvete od jara až na podzim.

Voda velkoryse. Nedovolte, aby půdu vyschnout. Listí se zbarví žlutě pak hnědé, když se dostane příliš suché. Důkladně a často voda, aby půdy alespoň rovnoměrně vlhké po celou dobu. Fiber Optic Tráva je původem z mokřadních oblastí, takže to nevadí promáčený půdu.
Repot na jaře, pohybující se až do kontejneru 1 velikost větší každé 2-3 roky, nebo když to stane přeplněné. Jaro je také dobrý čas rozdělit závod, pokud budete chtít.
Tipy Fiber Optic Grass péče
optických vláken tráva

Původ: jižní Evropa a severní Afrika

Výška: Až 1 ft (30 cm)

Světlo: Jasné světlo na plném slunci

Voda: Udržujte půdu vlhkou nebo mokré po celou dobu. Původem z mokřin, to je jedna rostlina nemůžete Overwater.

Vlhkost: Střední vlhkost pokoj

Teplota: Průměrná do teplé pokojové teplotě (65-80 ° F / 18-27 ° C) celoročně. Pokud jste dal tomuto výběrovému okrasných venku na terase na léto, přivést ji zpět, když klesne teplota. To nebude tolerovat mráz.

Půda: Rašelina mech na bázi substrát

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: výsev na jaře, sotva pokrývající semena. Udržujte v teple půdy (asi 70 ° F / 21 ° C) a neustále vlhkou. Zralé rostliny mohou být rozdělena a hrnkové odděleně.