Falešný Aralia Dizygotheca elegantissima

Botanický název: Dizygotheca elegantissima

False Aralia má štíhlé letáky, které rostou v kruhu na vrcholcích stonků tak, aby vypadaly jako prsty, takže tento dům rostlinu další společný název: Finger Aralia.

Nový měděný hnědý zeleň se změní tmavý, načernalý-zelené jako rostlina zraje. Její úzké, ozubené letáky dát tento malý strom krajkový vzhled, což je elegantní doplněk k sbírkou tropických pokojových rostlin.
      

Leaf pokles. Dizygotheca rád zůstat. Stěhování do nové místo může způsobit jeho listy k poklesu. Prošlupní listy mohou také znamenat, že vlhkost je příliš nízká. MIST rostlinu každé ráno nebo stát hrnec na podnos mokré oblázky. Zamlžení také pomáhá předcházet spider roztočů, které mohou napadnout tuto rostlinu.

Prořezávání. False Aralia je pomalu rostoucí a nepotřebuje stříhat, pokud chcete ovládat jeho výšku. Postupem času, bude to pokles své spodní listy, odhalující jediný strom-jako kufr. Pokud chcete, můžete držet to krátké a křovinatý řezem zpět každý rok. Nebojte se prořezávat to do 6 palců (15 cm), z úrovně půdy. Jaro je nejlepší čas na snížení zpět. Nové offsety vyroste ze spodní části rostliny.
Přesazovat. Repot na jaře pouze tehdy, pokud to přerostl své pot, ale používají nejmenší kontejner, který bude držet své kořeny. Roste nejlépe, když jsou jeho kořeny omezeny. Vyšší rostliny by měly být zality v těžkém kontejneru, aby se zabránilo převrácení.
Falešné Tipy Aralia péče
false Aralia, prst Aralia, dizygotheca elegantissima, velké pokojové rostliny, vysoké pokojové rostliny

Původ: Jižní Pacifik

Výška: Tento rodák Pacific Island může růst až 20 stop (6 m), ve volné přírodě, ale uvnitř tohoto stromu se pomalu dosáhne asi 6 stop (1,8 m).

Světlo: Jasné světlo, žádná přímá slunko.

Voda: Voda opláchněte a nechte TOP 1 v (2,5 cm) půdy vyschnout mezi waterings. Zvadlých listy jsou znamením overwatering.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti.

Teplota: Warm 65-85 ° C, 18 až 29 ° C. Nevystavujte ji teplotám pod 60 ° F / 16 ° C, které mohou způsobit list pokles.

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny s vyváženým kapalným hnojivem (10-10-10), jako je například zředěný na polovinu. Na podzim av zimě, krmení měsíčně.

Propagace: Semena nebo stonek tip řízky. Vezměte pramení tip řízky na jaře. Pro dosažení nejlepších výsledků, dip řezané konec v hormonu zakořenění prášek před vložením do vlhkého substrátu. Kryt s plastovém sáčku zvýšit vlhkost kolem řezání. Nech si to v teple a mimo přímé sluneční světlo.