Měď Plant - Acalypha wilkesiana

Botanický název: Acalypha wilkesiana a kříženci

Copper Leaf "Mardis gras" Závod na prodej

Měděná červená zeleň je charakteristickým znakem velkolepé Copper Plant. Nicméně, tam jsou desítky odrůd.

Zjistíte odrůdy s listy melír, stříkající a lemované růžová, červená, bronzu, fialové a zelené, každý jeden hezčí než druhý. Tyto zářivé listy mohou vyrůst až 5 (13 až cm) dlouhý, často s pilovými zuby hranami.

Acalypha wilkesiana je energický pěstitel. Budete mít velký keř, než se nadějete, takže je to dobrý nápad, aby ji prořezávat zpět každý rok.
Celoroční péče

Vrhnout nějaké světlo. Dejte si závod, kde to bude mít dostatek světla, ale mimo přímé slunce. Filtrované světlo z Jih-nebo západní straně okna bude dát mu světlo, které potřebuje.
Střih zpět. Můžete držet rostlinu kompaktní a plné prořezávání ji zpět o polovinu na jaře. Budete mít krásnější zeleň tímto způsobem. Neskřípněte off rostoucí tipy, ačkoli; Tato rostlina větví ven přirozeně.

Repot na jaře. Přesuňte zařízení do jedné velikosti potu, když jeho kořeny naplňte konvici.

Pozor na škůdce. Zkontrolujte moučný chyb a svilušek. Pokud vidíte jakékoliv známky škůdců, izolovat svůj závod a okamžitě léčit jakékoliv napadení.
Tipy Copper Péče o rostliny
Acalypha wilkesiana, měď závod, copperleaf

Původ: Java a Nová Guinea

Výška: Až 6 stop (1,8 m), ne-li snížit zpět

Světlo: Jasné světlo je nezbytné pro dobrou barvu listů. Chraňte rostlinu z horkého poledním slunci, což může způsobit hnědé sežehnutá na listech.

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou po celý rok, ale dbejte na to, aby nad vodou. Mokrý půdy způsobí tato rostlina vadnout.

Vlhkost: Střední až vysoká (nad 50%). Použijte pokoj zvlhčovače nebo oblázková zásobník zvýšit vlhkost vzduchu.

Teplota: Průměrná zahřát 65-80 ° F / 18-27 ° C; Acalypha wilkesiana bude tolerovat temps tak nízké, jak 60 ° F / 16 ° C.

Půda: Dobrý-kvalitní substrát.

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte 3 v (8 cm) kmenových tip řízky na jaře a na hrnec nich rovným dílem hrubý písek a rašeliníku. Použití tepelného rohož udržovat stabilní 75 ° F / 24 ° C.