Cape Sundew Drosera capensis

Botanický název: Drosera capensis

Cape Sundew dělá poutavý - stejně jako bug-lov - pokojová rostlina pro ty, kteří hledají fascinující závod na hraní.
Cape rosnatka, Drosera capensis

Tato masožravá rostlina roste v růžici. Jeho dlouhé, úzké listy jsou pokryty s jasně červenými vlasy - nebo chapadla -, které vylučují lepkavou šťávu, láká mouchy a ostatní hmyz.

Zmást do záměna, že lesknoucí se kapalina pro nektar, chyby jsou přitahovány k nim. Jakmile se o chybu země, to je přilepená a křídlo vyklopí držet hmyz. Okrouhlolistá produkuje trávicí enzym, který štěpí protein z hmyzu tak, že může být absorbována rostlinou.
Sow a Sow
Rosnatky produkují semena velkoryse, a dokonce šířit kolem nich. Semena lusky se rozlétly, pád semena do hrnce - nebo jakoukoliv banku v okolí, kde se rychle klíčit.

Získáte desítky Kvete od zdravých dospělých rostlin na začátku léta. (Rostliny dosažení zralosti v asi rok.) Každá květina stonek nese několik poupata, které se otevírají v řadě, od zdola nahoru. Malé, růžové květy jsou atraktivní, i když short-žil ... každý z nich trvá jen den.

Počkejte květiny sušit a vy můžete sbírat jejich semena - jsou životaschopné a připravené k zasít více rosnatek (viz "Šíření" níže).

Nakrm mě? Sundews potřebují jíst přežít a růst. Dostanou všechny jejich potravu od hmyzu, které zachytit. Vzhledem k tomu, je nepravděpodobné, že by chytat mouchy nebo další hmyz v domě vaše masožravá rostlina, budete chtít, aby ji nakrmit. (Není to legrace mít tuto rostlinu, vlastně je?)

Nativní do subtropické podnebí, Cape okrouhlolistá preferuje vyšší vlhkosti než většina domů poskytnout. Je to dobrý kandidát na teráriu nebo Wardian případu, který pomůže udržet vlhkost.

Tato trvalka nepůjde spící v zimě tak dlouho, jak jeho kultura zůstává stejný. Nicméně, nižší úrovně světla a chladnější teploty mohou způsobit to masožravec jít spící. Pokud se tak stane, nevzdávejte to na něm. Bude rostou nové listy a květy, když se dostane to, co chce.
Tipy Cape Sundew péče
Cape rosnatka, Drosera capensis

Původ: Subtropické Cape region jižní Afriky

Výška: Až 3 v (8 cm)

Světlo: Jasné nepřímé osvětlení

Voda: Snažte se držet zalévání médium rovnoměrně vlhký. Použití dešťovou vodou nebo destilovanou vodou.

Vlhkost: Střední až vysoká. Je-li relativní vlhkost vzduchu klesne pod 50%, budete chtít zvýšit vlhkost pro váš závod.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C To bude tolerovat širší rozsah. Studený vzduch může způsobit období klidu, takže je nejlepší pro udržení běžné pokojové temps za něj celoročně.

Půda: Živé rašeliníku nebo půl-a-půl směs rašeliny a písku zahradnického

Hnojivo: Nepoužívejte hnojit, protože to bude hořet kořeny a může zabít rostlinu. Vzhledem k tomu, rosnatky je nepravděpodobné, že chytit hmyz v domě, můžete krmit to mrtvé mouchy jara až na podzim. Nepoužívají mouchy, které byly vystaveny insekticidem, protože by došlo k poškození zařízení.

Propagace: Semena nebo divize. Sbírat semena z květin, které mají sušené a zasít čerstvé semena v rašeliníku (vlhký po celou dobu). Umístěte hrnce v teplém okně nebo pod zářivkami. Semena klíčí asi za 2-4 týdny. Chcete-li rozdělit, samostatné nové růžice, které se tvoří kolem mateřské rostliny.