Karton Palm Tree Zamia furfuracea

Botanický název: Zamia furfuracea

Karton Palm Tree jen vypadá jako dlaň. Je to Cycad původem z Mexika a je mnohem jednodušší, prosím v interiéru než skutečný dlaň protože jeho tolerance suchého vzduchu.

Umístěte ji na slunném místě, a vy zjistíte, že potřebuje trochu pozornosti prospívat.

Otočením zařízení pravidelně v přední části okna tak, aby se rovnoměrně roste. V opačném případě, stonky bude růst směrem k slunci vytváří nevyváženou rostlinu.
Zalévání Tip

Vyhnout se dostat vody na spodní části rostliny, nebo na listy, což může způsobit to pouštní-obyvatel hnít. Voda jen na substrát.
Tento keř-jako rostlina je semi-sukulent, který zadržuje vodu v jeho silný kmen, takže to nebude vadit, když vám občas zapomenete na vodu. Nedovolte, aby půda se dostat příliš suché, i když, nebo tato rostlina může klesnout jeho listy.

To hrnkové palma je asi jako low-údržby, jak byste mohli doufat. Už nikdy nebudete muset prořezávat, protože roste v růžici z kufru, vytváří plné, listnatou rostlinu - od základny k vrcholu. Stopky může růst několik stop dlouhý a jsou pokryty hustými, fuzzy listy, které se cítí suché a papírový jako karton.

Muž nebo žena kužel-jako struktury budou tvořit v samostatných Z. furfuracea rostlin. Neobtěžujte sběr semen, protože to nejsou životaschopné. (Viz "Šíření" níže.)

Repot na jaře, když rostlina stane kořenové vázané. Použijte těžký kontejner proti pádu, protože rostliny mohou získat top-těžký. Starší rostliny mohou být top-oblečený namísto nahrazením horní 2-3 v (5 - 7,5 cm), půdy s čerstvou půdou.

To je dramatický přízvuk pro váš domov.
Karton Palm Tree Care

Karton Palm na prodej

Původ: východní Mexiko

Výška: roste pomalu, ale může dosáhnout až 6 stop (1,8 m) v interiéru

Světlo: Jasné světlo na plném slunci

Voda: Voda Důkladně pak umožňují top 2 v (5 cm), aby vyschnout před dalším zalévání. Dejte ji do hrnce s odtokovými otvory, aby se zabránilo promáčený půdu. Karton dlaň roste nejvíc jara až na podzim, tak snížit zpět na vodu v zimních měsících.

Vlhkost: Průměrná až nízká vlhkost

Teplota: Průměrná teplota v místnosti 60 až 75 ° F / 16 až 24 ° C po celý rok. Je zima, mrazuvzdorná až do 25 ° F / -1 ° C, ale raději být v teple.

Půda: rovné díly kvalitní substrát a písek pro dobré odvodnění.

Hnojivo: Krmivo jednou na jaře a znovu v létě s časovým uvolňováním hnojivo.

Propagace: Prodám kvalitní semena. Jakékoli semena získané z zralé rostliny nejsou plodné, pokud jsou cross-opylovány. Semena jsou pomalé klíčit a sazenice jsou pomalu rostoucí. Buďte trpěliví, bude to trvat roky, než se růst vysoký. Tato semena jsou jedovaté a mohou být smrtelná pro domácí zvířata.