Cast Iron Plant Aspidistra elatior

Botanický název: Aspidistra elatior

Jak její společný název napovídá, Cast Iron Plant je těžké. To přežije slabé světlo, zřídkavé zalévání a extrémní teplo, které by bylo smrtící pro většinu rostlin.

Ve skutečnosti je to prakticky daří na zanedbávání. Nepoužívejte Overwater - to nemá rád promáčený půdy. A ne repot to velmi často - to nechce být rušen. Respektuje svou Greta Garbo postoj, a to bude dělat v pohodě.
Nech si to Clean

Můžete udržet ty lesklé listy bez prachu otřením vlhkým hadříkem. Nebude to opravdu nevadí prach, ale možná.

Tato rostlina roste pomalu shluku 6-palce (15 cm), stonky s lesklými, tmavě zelené listy rostoucí 24 palců (60 cm) dlouhý a široký 4 palce (10 cm).
Malé, neatraktivní, purpurově hnědé květy se mohou objevit u kořene rostliny na jaře. Ale nečekejte, že je. Květy se neobjevují často, a oni jsou sotva znatelný.

Splitu a poškozené listy mohou být způsobeny příliš mnoho hnojiva. Pokud listy se začínají rozdělit, přeskočit krmení po dobu jednoho měsíce, a pak pokračovat v krmení zředěným částkou. Můžete odříznout špatně poškozené listy na úrovni půdy. Je to také dobrý nápad, aby vypláchněte rozpustných solí, které se hromadí v půdě z hnojiv. Naštěstí, jak se zbavit přebytečných solí je snadné. Zde je návod, jak:

    Jak Flush soli: umístěte rostlinu ve dřezu nebo si ji venku na teplý den. Pomalu nalijte vlažnou vodu na zalévání mixu. Nechte vodu vytéct do odvodňovací otvory. Opakujte několikrát, pak vyprázdněte drenážní zásobník. Flushing soli párkrát do roka bude vaše Aspidistra zdravější a trvá jen pár minut k tomu.

Dávejte si pozor na svilušky, které mohou napadnout tuto rostlinu. Budete první všimnete jejich slabý popruhu mezi listy. Okamžitě léčit jakékoliv napadení.

Cast Iron rostlin je jehličnatý strom, a dělá krásné, snadno-péče dům rostlin celoročně. Nejlepší ze všeho, budete si to po mnoho let.
Cast Iron Tipy Péče o rostliny
litina závod, aspidistra elatior

Původ: Čína

Výška: až 3 stop (90 cm).

Světlo: Od nejnižšího k mírném osvětlení. Žádné přímé slunko. Přímé sluneční světlo může způsobit hnědé popálené značek na listech.

Voda: Na jaře av létě, voda důkladně, ale umožňují půdu vyschnout mezi waterings. Voda méně na podzim av zimě. Žluté listy jsou často známkou overwatering.

Vlhkost: Průměrná vlhkost. Bude tolerovat suchý vzduch, ale udržet rostlina z průvanu.

Teplota: přizpůsobit měnícím se teploty v rozmezí 50 až 85 ° F / 10 až 29 ° C

Půda: Jedno all-účel zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíční jaro a léto s vyváženou tekutým hnojivem zředěný na polovinu. Nekrmte vůbec na podzim av zimě, protože rostliny rostou velmi málo během této doby.

Propagace: Rozdělit na jaře pouze tehdy, když se dostane přeplněná ve svém hrnci. Pomalu-pěstitel, to pravděpodobně nebudete potřebovat rozdělen častěji než jednou za 5 let. Je to nejlepší odstranit nové výhonky (s kořeny připojené) a pot je odděleně, než repot starou továrnu.