Arrowhead rostlin a člen rodiny Araceae

Botanický název: Syngonium Podophyllum

Arrowhead Plant je členem rodiny Araceae - spolu s filodendron - a je stejně snadno se udržuje. Dej mu jasné světlo a lehce vlhkou půdu, a zjistíte, že je to jinak, nízké nároky na údržbu.

Komerční pěstitelé dělali velké zlepšení této krásné listoví rostliny v posledních letech, dávat to lepší odolnost proti nemocem. A to není všechno. Dnešní závody nabídnout více listů barvy s těžkým zpestření a kompaktním habitem, sčítání k jeho odvolání.
závod hrot šípu, syngonium Podophyllum, vnitřní pokojové rostliny, pokojové rostliny

Jako mladý rostlin, jeho listy začít srdčité, pak se postupně stávají hrotu šípu ve tvaru, jak to zraje. Jeho tmavě zelené listy mají stříbřitý bílý nebo smetany zpestření, aby byl tento dekorační a populární pokojová rostlina.

Zobrazit hrot šípu závod vedle skupinou dalších listnatých stromů nebo jej přidat do misky zahrady. Malé rostliny dobře promíchejte s kompaktními mírovými liliemi a břečťan, protože vyžadují podobnou péči.

Mladé rostliny vytvářejí shluky vzpřímené stonky, s lezení stonky rozvojových později. Použijte mech tyč na podporu starší stonky, což vzdušné kořeny něco držet se.

    Prořezávání tip: Chcete-li zachovat hrot šípu závod huňatý a plné, prořezávat se starší, lezení stonky, jak rostou. Střih je zpátky na začátku léta a můžete propagovat kmenových tip řízky.

Klesl nebo scvrklé listy? Šipky jsou vždy rostou nové listy, ale může klesnout, pokud je rostlina dostane příliš suché. Odřízněte suché, svraštělé listy a mají za cíl udržovat substrát lehce vlhké po celou dobu.

Repot na jaře jednou za pár let, nebo když rostlina stane kořenové vázané.

Poznámka z opatrnosti: míza v této rostliny obsahuje šťavelan vápenatý krystaly a je toxický pro domácí zvířata a lidi a může způsobit podráždění kůže. Doporučuji nosit rukavice při manipulaci tuto rostlinu nebo mytí rukou důkladně později.
Tipy Arrowhead Péče o rostliny
závod hrot šípu, syngonium Podophyllum, vnitřní pokojové rostliny, obyčejné pokojové rostliny

Původ: Jižní Amerika

Výška: Novější kompaktní odrůdy rostou na 2 stop (60 cm), některé odrůdy vyšplhat na 4 ft (1,2 m) nebo více.

Světlo: Jasné světlo, ale žádná přímá slunko. Lze tolerovat nízké světlo, ale listy mohou ztratit jejich zpestřením. Otočte hrnec pravidelně i pro růst.

Voda: Udržujte substrát vlhký v létě, takže povrch vyschnout před dalším zalévání. Voda méně často v zimě, nechal horní polovina substrátu vyschnout.

Vlhkost: Průměrná vlhkost místnosti.

Teplota: normální pokojové teploty. 60-75 ° C / 16-24 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix. Použijte nádobu s dobrou drenáží.

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny od jara do podzimu s vyváženým dům rostlinné hnojivo zředěný na polovinu normální sílu. V zimě, krmení měsíčně.

Propagace: Vezměte 3-4 IN (7,5 - 10 centimetrů) kmenových tip řízky brzy v létě. Pro dosažení nejlepších výsledků, ponořte konec řezu v zakořenění hormonu prášku postavte řezání v hrnci perlitu, nebo půl napůl směsi vermikulitu a rašeliníku. Udržujte řízky mimo sluneční světlo a udržovat vlhkost kolem nich zakrytím hrnec s plastovém sáčku. Řízky by měly kořeny v asi měsíc.

http://giardinopro.blogspot.com