Pěstování a tipy Aluminum Plant

Botanický název: Pilea cadierei

Nápadné, stříbrné-postříkal listy, aby hliníkárny ohromující a populární pokojová rostlina. Je snadné pěstovat, příliš, jak dlouho, jak si můžete splnit svůj potřebu vlhkosti.

Pilea cadierei je rychle rostoucí vytrvalá rostlina. To se šíří rychle v jeho rodné tropické prostředí, kde roste jako groundcover. Malé, lehké, barevné květy se někdy objevují v létě. Nebojte se štípnout je pryč. Jsou zanedbatelná ve srovnání s listy.
hliníkový závod, hliníku rostliny, Pilea cadierei

Jeho vejčité zelené listy jsou asi 3 v (8 cm) dlouho. Stříbřité pruhy označit každý list a dodává, dramatický kovový design na jeho prošívanou textury. Tyto neobvyklé vzory dát tato rostlina další společný název, meloun rostlin.
Pinch off rostoucí tipy, aby rostlinu dostat dlouhonohý. Pinch masité stonky brzy a často povzbudit je, aby rozdělit a zůstat kompaktní. Nepoužívejte vyhodil ty řízky, a to buď. Budou zakoření snadno.

Hliník závod preferuje vlhkost na vlhké půdě. Ve skutečnosti, nebude tolerovat mokrý půdy, který způsobí kořenovou hnilobu. Snažte se udržovat půdu lehce vlhký během vegetačního období.

Starší stonky klesne jeho spodní listy. To je normální. Střih zpět starší stonky na jaře, když se stanou dlouhonohý. Pokud váš závod klesne docela několik listů, je to pravděpodobně způsobeno overwatering. Přesuňte zařízení na teplejší místo a zastavit zalévání, dokud půda vyschne trochu. Pokud si myslíte, že jste beznadějně overwatered, repot najednou v čerstvé půdě.

Repot na jaře, když vyroste jeho pot. Použijte hrnec s otvorem pro zajištění dobré odvodnění.
Tipy Hliník Péče o rostliny
hliníkový závod, hliníku rostliny, Pilea cadierei

Původ: Vietnam

Výška: až 12 v (30 cm),

Světlo: Jasné světlo. Zeleň ztratí svou zpestřením, pokud úroveň světla je příliš nízká. Je to dobrý nápad, umístit ji za jasného slunečního světla, filtrované celoročně.

Voda: Udržujte půdu lehce vlhká jara až na podzim, mírně sušší v zimě.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti. Chcete-li zvýšit vlhkost, umístěte rostlinu na podnos mokré oblázky. Tato rostlina také miluje být zamlžení s prostorové teploty vody. To je ideální terárií rostlinu.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny na jaře av létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte 3 v (7,5 cm), kmenových tip řízky na jaře nebo v létě. Uřízněte stonek právě pod uzlem - místo, kde je připevněn list. Umístěte konec řezu ve vlhké zeminy a pokrýt rostlinu s plastovém sáčku udržet vlhkost. Řízky zakoření snadno v měsíci.