Caladium rostlin - Jak pěstovat Caladiums, Picture, péče tipy

Botanický název: Caladium hybridy

Papírové-tenké, ve tvaru srdce listy tohoto tropického rodáka jsou okázale zdobené, dost soupeřit i showiest kvetoucí rostlina.

Masy nádhernými listů rostou nad vysoký, štíhlý stonky. Leaf vzory a barvy se mohou značně lišit, od bílé se zelenými žilkami a hranicemi, na červenat růže růžové, na strakaté a mramorovaný červená, růžová, zelená a bílá. Existují stovky odrůd z čeho vybírat - jedné z nejvíce populární, je "Bílá královna" zobrazené ve spodní části.
caladium, caladiums, fantazie-leaf caladium

Grow caladiums v létě. Tyto tropické krásy milují teplo a dlouhé hodiny denního světla. Zasaďte hlízy do 4-6 palce (10-15centimetry) hrnce, pokrývající jen s 1 palec (2,5 cm) substrátu. Dejte jim dobrý napít vody, a udržovat je v teplém místě s nepřímým světlem. Můžete očekávat, že tyto barevné listí rozvinout během několika týdnů.
Caladiums porušit pravidlo, že všechny listy Pokojové rostliny jsou dekorativní celoročně. Tento tuberous- zakořeněné hybrid umírá dolů na podzim a zůstane spící přes zimu. Tato skutečnost - spolu s potřebou vysokých teplotách a vysoké vlhkosti - vede pro mnohé z těchto rostlin je vyhodil po jejich prvním vegetačním období.

Nicméně, držet rostliny až do příštího roku je snadné. Na podzim, umožňují hrnce vyschnout. Odříznout uschlé listí, a pak uložit hrnce na 65 až 70 ° F / 18 až 21 ° C na tmavém místě. Repot hlízy v čerstvém substrátu na jaře a pokračovat s péčí. Hlízy se obvykle mohou být pěstovány po dobu 2 let, než se začnou zhoršení kvality.
Tipy Caladium péče
caladium, caladiums, fantazie-leaf caladium

Původ: Jižní Amerika

Výška: Až 2 ft (60 cm)

Světlo: Jasné světlo. Uchovávejte mimo přímé slunce, protože to může způsobit popálení listů.

Voda: Udržujte substrát stále vlhké po celou dobu vegetačního období. Tyto rostliny mohou hodně pít.

Vlhkost: Vyžaduje vlhký vzduch. Nastavit hrnec na podnos mokré oblázky. Použijte místnosti zvlhčovač vzduchu pro dosažení nejlepších výsledků.

Teplota: 70 až 85 ° C teplé / 21-29 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny jaro a léto s tekutým hnojivem s vysokým obsahem dusíku zředěný na polovinu.

Propagace: Division. Při přesazování, můžete přerušit malé hlízy a hrnec je odděleně. Rostlina každý hlízy ve 4-palcový hrnce asi 1 palce hluboký.