Grape Ivy rostlin Cissus rhombifolia záleží

Botanický název: Cissus rhombifolia

Grape Ivy je energický, evergreen révy s pohledný, lesklými složené listy, každé ložisko 3 letáky. Mladé listy jsou rozmazané, což jim stříbřitý lesk. Je to velmi adaptabilní na vnitřních podmínkách a umožňuje snadné pokojová rostlina.

Pot břečťan v zavěšení koše na odiv své krásné koncové listy. Velké břečťan rostliny mohou být trénoval až mřížoví nebo mechu tyč. Jeho robustní vinice bude šplhat žádnou podporu, lezení a lpění s jeho curling úponky.

Pinch a prořezávat. Rostoucí tipy jsou něžné a mohou být skřípnutí off se svými nehty. Pravidelné svírání udrží vaše hroznové břečťan závod kompaktní a huňatý. Nepoužívejte vyhodil ty kmenových tipy jeden. Můžete propagovat je pro další závody.
Ovládání velikosti rostliny podle prořezávání každé jaro. Vždy řez v úhlu 45 ° nad koncového uzlu (místo, kde list váže na hřídeli). Je-li nižší stopce stává holé, nebojte snížit zpět na základnu.

Repot na jaře jednou za pár let, nebo když kořeny vyplní hrnec. Použijte jeden s odtokovými otvory, aby se zabránilo mokrý půdy a hnilobě kořenů.

Grape břečťan nejde spící v zimě, ale růst zpomalí. Jedním z běžných problémů s péčí břečťan rostliny je overwatering. Nechte půdu vyschnout trochu mezi waterings v zimě a zastavit hnojení až do jara.
Tipy Grape Ivy Péče o rostliny
hroznové břečťan, cissus rhombifolia

Původ: Jižní Amerika

Výška: Velikost se liší podle odrůdy. Některé rostliny se vyšplhat až na 6 stop (1,8 m) nebo více s podporou. Můžete si to pro 2 ft (60 cm), s prořezávání. Grape břečťan bonsai strom zůstane malý.

Světlo: Středně na jasné světlo. Chraňte svůj závod před přímým sluncem, které mohou způsobit hnědé sežehnutá na listech.

Voda: vody velkoryse celém vegetačního období, udržování půdu rovnoměrně vlhká. Voda méně v zimě, což umožňuje horní 1 palec (2,5 cm), půdy zaschnout mezi waterings.

Vlhkost: Červená Břečťany jako relativní vlhkosti vzduchu v blízkosti 40-60%. Brown Špičky listů jsou někdy způsobeno suchým vzduchem. Zamlžení může pomoci, ale aby vaše břečťan rostlin cirkulaci vzduchu dobré, aby se zabránilo padlí.

Teplota: Warm na jaře av létě (65-80 ° F / 18-27 ° C). Mírně chladič na podzim av zimě (50 až 70 ° F / 10 - 21 ° C).

Půda: Rašelina mech na bázi substrát nebo africký fialová zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíčně na jaře av létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte 3-4 IN (7,5 - 10 centimetrů) pramení tip řízky koncem jara. Svléknout spodní listy a dip řezu konce v zakořenění hormonu prášek. Vložte řízky v 1: 1 směsi vlhké rašeliny a perlit. Uzavřete hrnec v plastovém sáčku k udržení vlhkosti. Kořeny by měly růst v 6-8 týdnů.