Tipy pro dosažení úspěchu s vnitřními sazenic

Pokud jste dělat své první kroky do indoor pěstování na okenním parapetu, může několik jednoduchých tipů, které vám pomohou co nejvíce z vašich rostlin v raných fázích, říká Andrew Davidson, ze zásilkového zelenina rostlinné specialisty Quickcrop.

Společnost roste 1,5 milionu sazenic ročně, takže má bohaté zkušenosti, pokud jde o zajištění semena přežít, aby se stal zdravé rostliny.

• Vnitřní zeleniny: podivné způsoby, jak přivést přírodu uvnitř

1. Voda opatrně

Budete překvapeni, jak rychle se bude rostliny vyschnout na horký den, ale ne nad vodou nasycené půdě nemá žádné vzduchové mezery a může "dusit" rostliny. Více lidí zabít rostliny o nadměrné spíše než underwatering.

Najít rovnováhu mezi zalévání příliš málo a příliš často

2. Voda v dopoledních hodinách, spíše než večer

Večer zalévání, vzhledem k chladnější noční teploty je trochu jako jít do postele v mokrých pyžamo pro rostliny. To může oslabit je a podporovat onemocnění.

3. Pokud začínáte se ujistěte, že rostliny nemají dostat pot-vázaný

Když kořeny vynoří z odtokového otvoru, to znamená, že rostlina má přerůst pot a poměr kořenů do půdy je příliš vysoká. Rostliny se vysychat rychle, takže repot do větší nádoby.

• Kontejner zahradnické: Jak zasadit do hrnce


Je na čase, aby repot pokud kořeny jsou na cestě přes drenážní otvor (Alamy)

4. Sledujte hladinu vlhkosti

Máme rádi naše domy mnohem sušší než rostlina dělá. Příliš málo vlhkost ve vzduchu může být umíráček pro rostliny - pozor na hnědé tipy listů. Talířek vody vedle květináči může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí pro zadávací sazenice.

5. hodinky pro dlouhonohý sazenic

Pokud začnete off semena brzy ujistěte se, že dostatek denního světla, alespoň šest hodin denně. Pokud sazenice růst vysoký, slabé stonky mají příliš mnoho tepla, ale ne dost světla. Pokud se to zakrnělé a malý máte opačný problém.

• Jak Teeny malé kontejnerové zahrady

6. Podívejte se po vaší půdy

Indoor pěstování má tendenci být intenzivnější a více pravděpodobné, že mít za následek vyčerpané půdě. Přidejte dostatek organické hmoty na podzim nebo na jaře.