Pěstujte vaše vlastní lahodné houby

V den, kdy jsme se přestěhovali do Otter Farm pršelo solidně. Tím byly dumpingové časové krabice a tašky, a zjistil, varná konvice, byla tma. Tam byl žádná šance jít ven. Probudil jsem se brzy a zamířil přes zeď do polí. Země vypadala obrovská.

Mohl bych udělat něco, co se na půl cesty dolů na poli: Věděl jsem, že to, co jsem doufal, že to ale podezření, že to by mohlo být několik navátý tašky.

Vzal jsem si volno po okraji pole, jako bych se držel na straně bazénu - to necítil dobře chodit středem tak brzy po příjezdu. Čím blíže jsem se dostal, tím víc jistý, že se stal: Byl to tucet pýchavka houby. Jsou mocně impozantní zblízka: 12in (30 cm) napříč, sférické a bílé, vypadá velmi podobně jako obrovský přes-ukázal bochníku.

Jejich chuť je jemná, textury masitý a oni jsou obzvláště v pořádku smažené. I když to není neobvyklé, že jsou vzácné dost pohled, a já bych se naučil být klidný, když vidí podezřelé puffballs z dálky, protože přítel a hub expert John Wright mi řekl, času, že by běžet vzrušeně do pole a snažil se zvednout up spící bílé kachna.
V puffballs byly trochu přehnané a sešlé. Spárkaté jsem jim asi, přičemž imaginární volné kopy, šířit výtrusy v naději, že by bylo více v příštích letech. Každý rok od roku, nic, ne se objevil jediný pýchavka. Tolik k mé volné kopy.

• Jak pěstovat svůj vlastní zeleninovou zahradu


Pýchavka houby začínají růst (Alamy)

Já jsem od té doby zjistil, že houby jsou trvalé organismy, které může žít po celá desetiletí, a že oni mají dvě odlišné části. Underground, síť threadlike hyf známého jako podhoubí krytí často obrovský prostor, absorbující živiny a působí jako hub lidové strojovně. Nad zemí je viditelný ovoce, její reprodukční orgány, že jsem spárkaté asi tak nadšeně. Nejsem si jistá, jestli bych se dobře reagoval na tuto léčbu jeden. Ale dobrá zpráva je, že většina z jejich "těla" existuje v podzemí po celá léta, by mohlo puffballs vrátit kdykoliv.

Britské mokré podzimy jsou obvykle dobré pro houby a lesní nebo venkov píce je v pořádku výmluva na procházku se psem, jak se dny zkracují. Pokud jste k houbaření nový, nyní je čas se přihlásit na nájezd - kdekoli od několika hodin až jednoho dne s odborníkem hub. Dozvíte se, co hledat, kam se dívat na to, a co je nejdůležitější, co se nedotýkat se člun pólem.

Není třeba se učit každý hub tam venku. Být velmi lpí na tomto životě, jsem se hledat pouze na několik druhů hub, které znám, že je nepochybně chutné a bezpečné, spíše než se snažit pozitivně identifikovat každý druh najdu. Většinu času, to znamená, že ČEPS, slunečníky, občasné Morel (zdá se, že rádi mulčovací rohož v polytunnel) a, jednou za uherský rok, pýchavka zesměšňovat nedostatek z nich v této oblasti.

Stejně jako u bezinek a ostružin, sklízení hříbky inspiroval mě roste můj vlastní. Je to směšně snadné a má jistotu výroby lahodné, bezpečných houby, které by mohly být obtížné získat jinak. Existují různé metody pro pěstování hub doma, z nichž každý seznamuje potěr na rostoucí média - jako například knihy, slámy nebo protokolu z tvrdého dřeva. To povzbuzuje mycelium vyvíjet a na oplátku produkují houby. Zde je několik technik jsem se snažil.

• Osm věcí, jste nevěděli o magických hub

Na knize

Obilí potěr je pokropil mezi namočených stránky knihy, která je držena teplý a vlhký v plastovém sáčku. Po několika týdnech, bílá srst mycelia začíná pokrývat knihu. Pár dní v lednici šokuje mycelia do výroby a během týdne, dětské houby se objeví, rychle roste v etapách po celé knize pro uchopení o několik dní později.


Kniha dělá dobrý domov pro houby

V bin sáčku

Replikace princip, ale ve větším měřítku, namočené sláma v bin sáčku poskytuje jemné rostoucí médium pro Mycelium rozvíjet a houby růst přes štěrbiny. Často produkuje větší houby než metoda knihy.

Kolem keři a stromy

Rosteme Stropharia kolem základně prořezal eukalyptu v zahradě, a oni budou dobře rostou kolem nějakého stromu nebo keře. Tyto houby rostou na namočené tvrdého dřeva čipy, zahradní shreddings, čisté slámy nebo jakékoliv kombinace těchto.

Dřevěné hmoždinky naočkované třou se protlačil kompost do půdy, a houby následovat tři měsíce až o rok později, v závislosti na podmínkách. Under-tree stránka může zůstat produktivní po dobu tří let nebo tak, a pokud budete mít remulching oni mohou udržet produkci na neurčito.

On kulatiny tvrdého dřeva

To je v pořádku způsob pro pěstování shiitake a hříva houby lví především. Čerstvý log tvrdého dřeva je nezbytné, aby bylo zajištěno, že je zdarma od jiných hub. V ideálním případě by mělo být asi 40 cm (15in) dlouhé a 10-20cm (4-5in) v průměru, čisté a s žádnými postranními větvemi odstraněny.

Dřevěné hmoždinky naočkované třou se závitem do otvorů vyvrtaných podél každého záznamu, které se pak zabalené v plastovém sáčku udržet vlhkost a dát někde v pohodě, ze slunce a větru. Podhoubí obvykle se vyvíjejí od šesti měsíců do jednoho roku později. Houby často začínají tvořit během teplého náplast po studeném dešti, takže jakmile mycelium vytvořili, je možné replikovat tyto podmínky namočením protokolu ve studené vodě po dobu 48 hodin během teplého počasí.

Jakmile je nastaven, je tu málo co do činění jiný než být trpělivý na několik dní či měsíců. Většina odrůd mohou být pěstovány v interiéru v malém prostoru nebo na poněkud větším měřítku v zahradě - dobrý dodavatel vám poradí o nejlépe vám bude vyhovovat.

• 10 jedovaté houby si dát pozor v Británii

Brilantní houby zkusit
Hlívou ústřičnou

Jemně příchutí, rychle produkovat, nativní houby, které produkují nejvíce snadno na jaře a na podzim. Dodává se v růžové, žluté, bílé a modré odrůdy. Fabulous hýbat-smažené.


Oyster mushrroms jsou skvělé v míchací-smažit (Alamy)

Morels

Mírně ochucené a krásné, smrži jsou jedovaté, když při vaření syrový, ale v naprostém bezpečí.


Ujistěte se, že vařit morels, že jsou jedovaté, když surový (Alamy)

Lví hříva

Podivně chlupatý, bledě houbu. Pokud Andy Warhol byl houba, by to být jeden. Delicious.


Bizarní vypadající, ale chutné (Alamy)

Zahradní obři

Díky své hluboké vínové čepici a bílé stonku, může zahradní obři růst jak velký jako pýchavka, ale jsou nejlepší vybral malý k jídlu. Jsou domácí v tvrdého dřeva lesů ve Spojených státech a Evropě, a snadno pěstovat sami.


Zahradní obři jsou nejlépe si vybral malý (Alamy)

Shiitake

Bohatě ochucený, shiitakes jsou drahé kupovat a obvykle k dispozici pouze vysuší. Dodávají, hloubku a charakter, do polévek, rizota a dušených pokrmů.


Shiitake jsou vynikající v rizotu (Alamy)