Krytý Gardenia Péče Tipy - Gardenia jasminoides

Botanický název: Gardenia jasminoides

Dobrý gardénie péči zajistí dlouhotrvající květy a dlouho žil kvetoucí pokojová rostlina.

Krásné, malé Gardenia keře, aby vítané dárky. Pokud si koupíte gardénie pro milovaného člověka, ujistěte se, že léčit sami, taky.

Potřebuje nějakou pozornost celoročně prospívat. Ale vám nebude vadit. Gardenia je opojné vůně a krémově bílé květy, aby to všechno stojí za to.

Jakmile se objeví poupata, zvýšily svou hru a dát mu perfektní podmínky pro růst. Najít dobré místo pro váš gardénie v dobře osvětlené plochy, která je bez průvanu. Zemní plyn výpary poškodí rostlinu, takže rostoucí gardénie blízko plynovým sporákem či krbem, není dobrý nápad.
Prořezávání Gardenia rostliny v pozdní zimě bude udržet je v dobré kondici. Řez stonek pod úhlem, těsně nad uzlu (místo, kde list nebo větev je připojena k hřídeli). Použijte ostré prořezávače, aby se zabránilo trhání stonky.

Repot v pozdní zimě. Můžete řídit jeho velikost tím, že drží ho v nevelké kontejneru.
Jak se k nám ty krásné květy

    Chladné noci (60 ° F) a teplé dny (75 ° F), spustí květní pupeny.

    Gardenia květiny potřebují dostatek světla kvést. Umístěte svůj závod, kde to bude získat několik hodin jasný, filtrované světlo každý den.

    Kvetoucí rostliny jsou žízeň. Suché půdy způsobí pupeny k poklesu. Zkontrolujte půdu alespoň každých pár dní. Nech si to vlhký, ale ne mokrý, což může také způsobit pupeny k poklesu.

gardénie péče, Gardenia jasminoides, rostoucí gardénie
Tipy Gardenia Péče
gardénie péče, gardénie závod

Původ: Čína

Výška: 1-3 ft (30-90 cm)

Světlo: Jasné světlo nepřímé. Některé přímé sluneční světlo, v zimě je v pořádku.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou během vegetačního období, mírně vlasů v zimě. S gardénie žluté listy jsou obvykle způsobeny overwatering. Použijte hrnec s drenážním otvorem a umožnit půdě mezi waterings mírně zaschnout.

Vlhkost: Gardenias milují vlhkost. Použijte místnosti zvlhčovače nebo umístěte hrnec na podnos mokré oblázky. Zamlžení je také dobrý nápad, v létě. S gardénie péče by měla být přijata k zamlžování listí, a ne květiny.

Teplota: normální pokojové teploty 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Lime bez zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu. Pouze oplodnit při zalévání, aby se zabránilo hnojivo hořet.

Propagace: Vezměte 3palcový (8 cm) Vřeteno tip řízky na jaře nebo počátkem léta. Ponořte řez končí v hormonální zakořenění prášek, a pak umístit do vlhkého substrátu. Přikryjte rostlinu s Cloche nebo plastového sáčku k udržení vlhkosti.