Masožravé špirlice Care - Nepenthes druhy a hybridy

Botanický název: Nepenthes druhy a kříženci

Péče o špirlice je snadné - nebo obtížná - v závislosti na podmínkách pěstování máte k dispozici.

Nepenthes 6 "Hanging Basket na prodej

Na rozdíl od mnoha masožravých rostlin, které pocházejí z bažin a močálů a dávají přednost mokré, chladné podmínky, Nepenthes preferuje tropické teplo a vlhkost. Takže pokud jste náhodou žijí v tropech, to epifytické masožravec bude potřebovat speciální ubytování.

Vyhřívané sunroom nebo skleník, kde vzduch je důsledně teplý a vlhký je nejlepší místo pro vaše špirlice. Jen aby to zastíněné před přímým slunečním zářením po celou dobu. Dejte ji do závěsného koše na odiv ty neobvyklé a fascinující džbány.

Lesklé zelené listy rostou na 1 ft (30 cm) dlouho a mají pramínek na špičce. Velké, visící džbány běžně roste na špičkách těch úponků a jsou zakončena s víkem, aby se na déšť. V závislosti na druhu nebo hybridu, láčky mohou být žluto-zelené nebo středně-zelené a postříkal nebo spatřen s fialové nebo červené.
O těchto chyb-jíst džbánů ... Protože toto epifytické masožravá rostlina se nedokáže dostat živiny, které potřebuje z půdy, vyvinula způsob, jak přilákat, zachycování a přijímat potravu hmyzu. Chyby jsou přilákal uvnitř jeho džbány s omamnou nektaru. Jakmile jste uvnitř, hmyz spadnout do pepsinu kapaliny, kde se utopí a jsou tráveny.

Repot na jaře pouze v případě potřeby. Zacházejte kořeny opatrně, protože jsou jemná a snadno se lámou.

Prořezávat zpět na jaře, aby rostlině rozumnou velikost. Starší rostliny lze řezat zpět tvrdě. Prořezávání podporuje nový růst, takže budete mít plnější rostlinu.
Pitcher Tipy Péče o rostliny
špirlice péče, láčkovka, masožravé špirlice

Původ: Borneo a Malajsie

Výška: Stoupání nebo stezky na 10 stop (3 m)

Světlo: Střední až jasné světlo, ale žádná přímá slunko.

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou po celý rok. Protože tato rostlina je citlivá na chemické látky ve vodě z kohoutku, používejte pouze destilovanou nebo vápna bez dešťová voda.

Vlhkost: Střední až vysoké (relativní vlhkost 50-80%), je třeba pro péči o špirlice. MIST rostlinu každý den, nebo použijte místnosti zvlhčovač vzduchu. Džbán rostliny rostou nejlépe ve vytápěném skleníku.

Teplota: Průměrná ohřát 75-85 ° C / 24-29 ° C. To bude tolerovat minimálně 65 ° F / 18 ° C.

Půda: Použijte živiny chudé médium, protože bohatí substrát neublíží své kořeny. Můžete ji pěstovat v živém rašeliníku, nebo v případě, že není k dispozici, smíchejte 1 díl rašeliník s 1 dílem perlitem nebo ostrým pískem.

Hnojivo: Nepoužívejte hnojit rostlinu. Na jaře a na podzim, pokles o několik hmyz do láček občas existují-li žádná létající kolem. Nepoužívejte chyby, které byly ošetřeny insekticidem.

Propagace: Vezměte listové řízky na jaře a zakořenit je v rašeliníku. Použijte tepelnou podložku. Každý den s vlažnou vodou mlha udržet středně vlhké. Buďte trpěliví - zakořenění může trvat až 8 týdnů.