Cat Palm Tree Chamaedorea cataractarum

Botanický název: Chamaedorea cataractarum

Cat palma dělá dramatický pokojová rostlina, a je snadno pěstovat, když dáte to, co potřebuje.

Tato svěží, tropické palm bude dařit v jasném světle. Pokud máte sunroom nebo slunnou okna, aby to tam. Dejte dlaně o čtvrt otáčky jednou týdně tak, aby všechny strany jsou vystaveny slunečnímu záření. Velký závod může být umístěn na rostliny caddy, aby bylo snadné se pohybovat.

Cat palmy rostou v stemless shluky. Na zpeřené listy mají letáky, které budou dosahovat až 1 ft (30 cm) dlouhý a 1 v (2,5 cm) široký. Udržujte palmových listů v čistotě opatrným otřením vlhkým hadříkem.

Tato palma potřebuje více vlhkosti než některé z nich. Dost, aby půdu rovnoměrně vlhkou, ale nikdy mokrý voda. Palms nejsou pouštní rostliny, jak někteří lidé věří. Pravidelné zalévání pomůže zabránit vějířovité listy z hnědnutí.
Brown Špičky listů může být způsobeno tím, suché půdy, suchý vzduch nebo vodou z vodovodu, která obsahuje fluorid. Zvýšení vlhkosti kolem dlaně, v případě, že vzduch je příliš suchý. Použijte destilovanou nebo dešťovou vodu do vody dlaně.

    Splachovací Soli: palmy jsou citlivé na soli, které se hromadí v půdě. Tato vybudovat rozpustných solí pochází z chemikálií ve vodě z vodovodu a hnojiv. Mohou poškodit listy a kořeny. Naštěstí, jak se zbavit přebytečných solí je snadné. Umístěte dlaň ve dřezu nebo si ji venku na teplý den. Pomalu nalijte vlažnou vodu na zalévání mixu. Nechte odtok vody z drenážní otvory banku. Nalijte více vody přes banku, pak vyprázdněte drenážní zásobník. Flushing soli párkrát do roka bude vaše dlaň zdravější a trvá jen pár minut k tomu.

Přesazovat dlaně je potřeba pouze každé 3 roky nebo tak. Udržování kořeny přeplněné pomáhá omezit velikost elektrárny, takže použijte hrnec, který je jen o jednu velikost větší, než je starý hrnec. Nepoužívejte hrnec dlaň příliš hluboko - pokusit se udržet ji ve stejné hloubce jako tomu bylo ve starém hrnci. Také, nesnažte se rozložit ty kořeny. Palm kořeny jsou křehké, a tak udržet kořenový bal neporušený co možná nejvíce.
Cat Palm Tree Care

Koupit Cat Palm Tree

Původ: Jižní Mexiko

Výška: Až 6 stop (1,8 m) v interiéru

Světlo: Jasné světlo

Voda: Udržujte půdu vlhkou po celý rok. Dejte ji do hrnce s odtokovými otvory, aby se zabránilo promáčený půdu. Palms nelíbí jejich nohy mokré.

Vlhkost: Střední vlhkost. Je-li relativní vlhkost vzduchu klesne pod 50%, použijte zásobník vlhkosti nebo místnosti zvlhčovač. Kočka dlaň také miluje být zamlžení.

Teplota: Průměrná teplota v místnosti 60 až 75 ° F / 16 až 24 ° C po celý rok.

Půda: Použijte rašelinných mix, který odčerpává dobře. Smíchejte 1 díl písku do tří částí africké fialové mixu.

Hnojivo: Krmivo jednou na jaře a znovu v létě s časovým uvolňováním hnojivo. Rád používám Sálová Palm hnojivo hroty Jobe je. Obsahuje stopové prvky, které dlaně potřebují, aby jim svěží a zelené.

Propagace: Palms mohou být pěstovány ze semen, ale semena jsou pomalé klíčit a sazenice tak pomalu rostoucí, budete čekat několik let na ně, aby dorostla do stromů. Ačkoli Cat palmy rostou v chomáčích, tak bych se je snaží rozdělit. Cat palma kořeny jsou křehké a snadno poškozeny zatažením od sebe kořenový bal.