Čína Doll Plant Radermachera sinica

Botanický název: Radermachera sinica

Rostlina China Doll je poměrně nový, jako pokojová rostlina. Představený do zahradních centrech v roce 1980, to rychle stal se populární protože jeho tolerancí vůči teplém, suchém vzduchu z vytápěných domů.

Malý, stálezelený keř, že má dlouhé, bipinnate listy s lesklými, hluboce žilnaté letáků, které jsou asi 2 na (5 cm) dlouhý. Mladé rostliny jsou kompaktní s větvením, dřevnaté stonky. Rychle rostoucí, tato rostlina se rychle stane dlouhonohý, ne-li stříhat zpět.

Prořezávání China Doll bude mít závod kompaktní a atraktivní. Cut off tolik, kolik je třeba, aby na jaře av létě.

   
Prořezávání tip: Vždy prořezávat nad uzel listů (místo, kde je list připojen k hlavnímu stonku). Použijte ostré zahradnické nůžky, aby se zabránilo trhání dřevnaté stonky. Také, špetka off rostoucí tipy, pravidelně povzbudit stonky se rozdělit.

Ve svém přirozeném prostředí subtropické jihovýchodní Asie, bude zralé rostliny produkují voňavé, žluté zvonovité květy. Ale rostliny pěstované v interiéru zřídka květina.

Klíčem k úspěchu s tímto Čína Doll pokojová rostlina spousta jasné, nepřímého světla a consistantly vlhké půdě. Žloutnutí listů obvykle znamenají to bylo overwatered.

Repot na jaře, pouze tehdy, když jeho kořeny naplnil bank. Použijte nádobu s drenážní otvory, aby se zabránilo promáčený půdu.
Tipy China Doll Péče o rostliny
China Doll rostlinného původu: Čína a Tchaj-wan

Výška: Až 4 ft (1,2 m) v interiéru

Světlo: Jasné, nepřímé sluneční světlo

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou po celý rok.

Vlhkost: Průměrná vlhkost pokoj

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře přes pád s 10-10-10 tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte 4 v (10 cm) kmenových tip řízky na jaře nebo v létě.