Rostoucí Coleus rostlin v interiéru Coleus blumei

Botanický název: Coleus blumei (aka Solenostemon scutellarioides)

Coleus rostlin, také známý jako malované kopřivy, často se pěstuje venku jako roční, protože je mrazu měkké. Ale je to snadné pěstovat doma, pokud můžete poskytnout jasné světlo.

Výrazné list tvary, složité vzory, a syté barvy soupeřit některé z showiest listnatých stromů.

Neomezená odrůdy Coleus jsou k dispozici. Zeleň barvy jsou červenou, kaštanové hnědá, krémová, žlutá, oranžová a zelená v dramatických kombinací a vzorů. Okraje listů mohou být vroubkovaný nebo volánky a mají kontrastní barvu.

Pinch vaši rostlinu. Coleus rostliny mohou dostat dlouhonohý. Pinch rostoucí tipy často povzbudit je, aby větvit a zůstat huňatý a plné. Také špetka off květinové hroty, jakmile si všimnete, je, protože budou odvádět pozornost od krásné listoví.
Nech si to vlhký. Coleus listy budou vadnout a může spadnout, pokud půda je příliš suchý. Budete mít mnohem zdravější vypadající rostlinu, pokud budete mít na půdu vlhkou po celou dobu. Použijte hrnec s drenážní otvory a vodou.
Coleus Odrůdy
Coleus rostlin, Coleus rostliny, Coleus blumei

Ohromující nové hybridy make výběru jen jeden téměř nemožné.

I nahradit můj Coleus rostlin, pokud se dostanou vysoký a dlouhonohý. Tato zahrada oblíbený je levná. Kromě toho jsem chtěl vyzkoušet nové odrůdy každý rok.

Je také snadno množí - stačí odříznout stonek a držet ji ve sklenici vody.
Tipy Coleus Péče o rostliny
Coleus rostlin, Coleus, Coleus blumei

Původ: Jihovýchodní Asie

Výška: Až 2 ft (60 cm)

Světlo: Jasné světlo. Některé přímé slunce je v pořádku, kromě intenzivního letního slunce, které bude sežehnout listy. Příliš málo světla otupuje listů barvy a může způsobit listy k poklesu.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou. Pokud žízeň bude listy vadnou.

Vlhkost: Střední vlhkost. Sada hrnec na podnos mokré oblázky.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 65-75 ° F / 18-24 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře av létě s vyváženou tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Prasnice Coleus semen na jaře. Vezměte 3 v (7 cm) Coleus stonek tip řízky na jaře nebo v létě. Kmenové tip řízky zakoření snadno ve vodě nebo vlhké půdě.