4 způsoby, jak design s Coleus

Ti, kteří mají ještě objevit Coleus (Solenostemon scutellarioides životopisů., USDA Otužilost Zone 11) chybí ven na omamných počtu možností, které nabízejí. Ať už pěstují v kontejnerech nebo v zemi, který se používá jako exemplář rostliny nebo jako partneři v kombinaci, tyto barevné krásky hrát jako nic jiného v zahradě. Nedovolte, aby své okouzlující barvy zabránit využívat své druhé atributy návrhů: Coleus se v různých tvarech a velikostech od odtokové odrůd až po velké hustým valů. Od zářivé barevnými do tekoucí křivky textury, nehledejte nic jiného pro tajnou složku na dokončení zahrady mistrovské dílo.

Následující příklady ukazují několik způsobů, jak využít Coleus. Jakýkoli počet kombinací rostlinných, ale mohou být vytvořeny s jejich kaleidoskop barev a dalších prvků. Použijte základní principy jednotlivých technik vytvořit své vlastní návrhy, nebo následovat příklady zde uvedené.
Více o Coleus
Coleus v Průvodci Plant
Video: Sevření Coleus
Dimenzování Up Coleus
1. Používejte ji jako přitažlivou ohniska
Foto / Obrázek:
Brandi Spade

Jednoduše řečeno, ústředním bodem je prvek v kompozici (jako je malování nebo zahradní plochy), která upozorňuje na sebe a oblasti kolem něj. To může vést vaše oko do vzdáleného místa a učinit zahradu zdát větší, nebo to může odvrátit vaši pozornost od nezajímavé, nebo dokonce neatraktivní funkce, jako je například obyčejný množství keřů nebo sloupu. Vizuální dopad ohniska je zvětšen, pokud jsou umístěny proti jednotné barvy nebo kontrastním pozadí.

V tomto případě, tmavé, vyklenutí stébla trávy fialové fontány umožňují Chartreuse a tmavě oranžové šplouchá na zaoblené masy "Pihy" odlišit od zbytku parta, vytváří ohnisko. Zatímco visící shluky modré ventilátoru květu poskytnout energickou barevný kontrast, tam není dost z nich, aby přemoci hvězda přehlídky. Smaragdově zelená hrnec dokončí vzhled, jeho tmavý, i tón mizí do pozadí a nechat závod combo pop.

Na této fotce:
1. "pihy" Coleus
2. 'Prince' purple kašna tráva (Pennisetum purpureum * 'Prince', zóny 8-11)
3. "Efektní" Modrá květina ventilátor (Scaevola aemula "Fancy", Z 10-11)
4. "Flamingo" Coleus

Přečtěte si více: http://www.finegardening.com/4-ways-design-coleus#ixzz3bMv21i00
Sledujte nás:finegardening na Twitteru | FineGardeningMagazine na Facebooku