kávovníku Coffea arabica

Botanický název: kávovník arabský

Káva rostlina je zdrojem světově nejpopulárnější snídaně nápoj. Není mnoho vědět, nicméně, že to dělá krásné a snadno pěstovat pokojová rostlina.

Tento člen rodiny Rubiaceae, je jedním z 90 v Coffea rodu. Je to stálezelený keř, který má lesklé, tmavě zelené listy s načepýřeným hrany na štíhlá stonky.

Coffee bean rostlina může dosáhnout 15 ft nebo více ve své rodné tropickém prostředí, ale můžete snížit ji zpět ke kontrole jeho velikost. Prořezávání drsně nebude to bolet vůbec.

    Prořezávání tip: Prune kávovníku zpět na jaře, aby to huňatý a plné. To také umožňuje atraktivní tvar. Používejte čisté zahradnické nůžky snížit stopku při 45 ° úhlem, 1/4 palce nad listu úžlabí (místo, kde list váže na stopce).
Repot na jaře, pohybující se na hrnec jednu velikost větší. Použijte hrnec s drenážní otvor, aby se zabránilo promáčený půdu.
kávovníku, kávovníky, rostoucí kávovníky

Po 3 nebo 4 roky, kávovník arabský vyrábí ve tvaru hvězdy, sladce vonící bílé květy. Tyto květiny jsou následovány zelených plodů, které se mění na červenou a pak se téměř černá jako oni zrají, procesu, který trvá několik měsíců. Uvnitř každého zrající ovoce jsou 2 semena (nebo fazole), že pokud je správně pražené mohou být pozemní a vyrobený do kávy.

Pěstování kávy rostlin v interiéru je snadné. Jsou energický pěstitelé a mají dlouhou životnost. Dělají atraktivní pokojové rostliny, prostě nečekejte, že jim nabídnout, že ranní šálek Joe. Mohlo by to trvat několik let, než uvidíte nejvíce ovoce na to.
Tipy kávovníku Péče
kávovníku, kávové zrno závod, kávovník arabský

Původ: jižní Asie a Afrika Tropické

Výška: až 6 stop (1,8 m) v interiéru

Světlo: Jasné světlo, žádná přímá slunko.

Voda: Udržujte půdu důkladně vlhké na jaře av létě, sotva vlhký na podzim av zimě. Zajistěte dobrou drenáž.

Vlhkost: Vyžaduje vlhký vzduch. Použijte zvlhčovače pro dosažení nejlepších výsledků.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C Ne tolerantní k teplotám pod bodem mrazu.

Půda: Rašelina mech na bázi zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře av létě s vyváženou tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Prasnice čerstvých semen na jaře. Řízky je obtížné množit, ale budete mít největší šanci na úspěch tím, že mladé stonky, dokud jim ztvrdl.