Plavuň - Šíření Terárium Plant Selaginella kraussiana

Botanický název: Selaginella kraussiana

Mrazivý Selaginella Závod na prodej

Budu jen říct to dopředu. Plavuň vyžaduje vysokou vlhkost, takže pokud žijete v tropech, budete chtít, aby tuto rostlinu v teráriu, aby to svěží a zelené.

Jeho velikosti menšího zvyk tvoří větvení stonků. Selaginella dodává nádherný texturu jakékoliv skupiny rostlin. Jeho neobvyklý zeleň mu dává další společný název, spike mech.

Brown, scvrklá listy jsou výsledkem suchého vzduchu. Dej to vlhkosti-milující rostliny v teráriu nebo mlha, zeleň, každý den s pokojové teplotě vody, aby to vlhký vzduch touží.

Prořezávat zpět na jaře, aby byl tento šířící závod pod kontrolou. Můžete prořezávat až do poloviny závodu, chcete-li. Je to energický pěstitel a vyplní znovu. Nepoužívejte vyhodil ty kmenových řízky, a to buď - oni zakoření snadno pro více rostlin.
Repot na jaře, kdy to nutné. Mělký hrnec bude dělat.
Rostoucí Tipy pro plavuň
plavuň, Selaginella, Selaginella kraussiana

Původ: Jižní Afrika

Výška: Spready, spíše než nahoru.

Light: Střední světla; ne přímé sluneční světlo

Voda: Snažte se držet zalévání médium lehce vlhké po celou dobu.

Vlhkost: Vysoká vlhkost. Pokud je vzduch suchý, mlha rostlinu každé ráno nebo stát hrnec na podnos mokré oblázky.

Teplota: Průměrné teploty pokoje (65-75 ° F / 18-24 ° C). Snažte se udržovat stabilní teplota - Selaginella nemá rád, je to příliš studený nebo příliš horký, zejména návrhy. Udržujte tuto rostlinu od dveří a větracích otvorů.

Půda: Rašelina mech na bázi substrát s perlitem nebo pískem přidané hodnoty za dobrou drenáží.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte pramení tip řízky na jaře nebo v létě. Dej stonky kontakt s půdou a budou zakořenit, jak rostou, tvořit šíření mat.