Vánoční Palm Tree Veitchia merrillii

Botanický název: Veitchia merrillii

Vánoční Palm Tree je nádherný tropický pavilon závod.

Tento roztomilý dlaň vypadá jako miniatura v Royal Palm - majestátní obři vidíte obložení bulváry v jižní Floridě av Kalifornii.

Roste z jednoho kmene, který podporuje korunu klenutými, zpeřenými listy. U základu koruny, shluky květin objevit. Na podzim, jsou tyto květiny jsou nahrazeny 1 v (2,5 cm), zelené plody, které zrají až jasně červené kolem konce prosince. Vypadají jako červené vánoční světla, což Tento úžasný strom společný název.

Vánoční palma
Foto úvěru: Tropic ~ 7

Tento jihovýchodní Asie rodák je překvapivě tolerantní roste v hrnci a bude dařit v interiéru tak dlouho, jak to dostane dostatek slunečního svitu po celý rok.
Můžete přesunout dlaň venku na terase na léto, ale přivést ji zpět dovnitř, pokud teplota klesne u 40 ° C Tento tropický palm nemá rád zimu vůbec.

Repot na jaře pouze tehdy, když dlaň stane hrozně rootbound. Hrnce by měly být dostatečně hluboká, aby kořeny prostor k růstu. Použijte těžký hrnec - ačkoli pomalu rostoucí, bude tato palma nakonec získat vysoký a stát se top-těžký.
Vánoční Palm Tree Care
Vánoční Palm - Medium Palm Tree

Původ: Filipínské ostrovy

Výška: Až 6 stop (1,8 m) v interiéru

Světlo: Jasné světlo s některými přímém slunci.

Voda: vody se pravidelně, ale neumožňují půdy dostat mazlavý, což může způsobit kořenovou hnilobu. Vždy používejte hrnec s drenážní otvory.

Vlhkost: Střední vlhkost. Je-li relativní vlhkost vzduchu klesne pod 50%, použijte zásobník vlhkosti nebo místnosti zvlhčovač.

Teplota: Průměrná teplota v místnosti 60 až 75 ° F / 16 až 24 ° C po celý rok.

Půda: Použijte směs rašelina-založená společnost, která odčerpává dobře. Smíchejte 1 díl písku do tří částí africké fialové mixu.

Hnojivo: Většina pokojových rostlin, jako je stabilní dietě tekuté rostlinné potravy, ale ne dlaně. Palms jsou pomalu rostoucí, a to zejména v interiéru, a nepotřebují tolik hnojiva. Krmivo s pomalým uvolňováním hnojivo, jako je Jobe krytý Palm hnojiv potravin hroty jednou na jaře a znovu v létě. Obsahuje stopové prvky, které dlaně potřebují udržet je zdravé, svěží a zelené.

Propagace: Vánoční Palm semena může trvat měsíce klíčit, takže buďte trpěliví. Prasnice semen na jaře nebo v létě, přikrývat je lehce s půdou. Mějte teplé (75-80 ° F / 24-27 ° C) a vlhké.