evropský fan dlaň strom Chamaerops humilis

Botanický název: Chamaerops humilis

European Fan Palm (aka středomořská Fan Palm), je pouze dlaň původem z Evropy, a je odolnější než většina dlaně. Dejte mu teplé, slunečné dny a chladné noci z jeho rodné suchém horském prostředí, a zjistíte, že je snadné růst.

To shruby palma se nakonec dosáhne asi 4 ft (1,2 m) vysoký v interiéru. Jak rostlina dospívá, kmen se vyvíjí řadu ostré trny.

Fine-texturované listy rostou v zaoblené fanoušek 10-20 letáků, které dosahují až 24 v / 60 cm široká. Letáky se pohybují v barvě od stříbřitě zelené do modrozelené a přirozeně rozdělit, jak oni zrají.

Repot pouze v případě potřeby. Tato palma má křehké kořeny, takže repot pouze každé 3 roky nebo tak. Rostou hluboký - tak udržet tento dlaň v hlubokém hrnci.

Když rostlina dosáhne velikosti, kterou chcete, můžete top-oblékat ji místo toho nahrazením horní pár palců substrátu. Dávejte pozor, abyste rušit žádné kořeny, které mohou být v blízkosti povrchu.

  
  Zalévání tip: palmy jsou citlivé na chlor, fluor, a dalších chemických látek často nacházejí ve vodovodní vodě, jakož i soli ve změkčené vody. Používejte pouze destilovanou nebo filtrovanou vodu, aby se zabránilo nahromadění chemikálií.

I když pomalu rostoucí, to je dobře stojí za to počkat, protože i malé rostliny vynikne, což je ohromující sochařský přízvuk pro domácí. Tento ventilátor palma je také dlouhověký, takže si budete moci vychutnat po mnoho let.
European Fan Palm Care
european fan palm

Původ: Středomoří of Southwestern Evropy (Španělsko, Portugalsko, Francie, Itálie a Malta)

Výška: 4 ft (1,2 m) vysoký

Světlo: Potřebuje alespoň 4 hodiny přímého slunce denně.

Voda: Mějte neustále vlhkou na jaře av létě. Na podzim av zimě, aby horní 2 v (5 cm) půdy vyschnout mezi waterings.

Vlhkost: Průměrná vlhkost pokoj

Teplota: 70 až 80 ° C / 21 až 27 ° C dny; 50-60 ° F / 10-16 ° C noci

Půda: Smíchejte 2 díly rašelina založené na substrátu a 1 díl ostrého písku. Repot pouze tehdy, když je to nutné, zhruba za 3 roky.

Hnojivo: Krmivo měsíční jaro a léto s vyváženou tekutým hnojivem zředěný na polovinu. Nekrmte na podzim av zimě.

Propagace: semena Vysejte na jaře, sotva pokrývající semena s půdou. Udržujte je v teple (75-80 ° F / 24-27 ° C) a vlhké. Palm semena může trvat několik týdnů, aby klíčit, takže buďte trpěliví. Evropská dlaň je jedním z mála palem, který rychle produkuje přísavky, která může být odříznuta a hrnkové v jejich vlastních nádobách.