Ficus binnendiijkii 'Alii' péče

Botanický název: Ficus binnendiijkii "Alii '

Ficus Alii neexistuje ve volné přírodě. "Alii" je poměrně nový kultivar a dělá krásný krytý strom.

Dlouhé, úzké listy jsou přirozeně lesklé a kužel do bodu. Vzhledem k tomu, fíkus strom roste, může klesnout na jeho spodní listy odhalující holé woody kufr, což tento strom vzhled palmami podobně. Někdy jeho kmeny jsou pletené pěstiteli dělat to vypadat jako topiary.

Jeho péče je jednodušší, než mnoho z jeho příbuzných. Zjistíte, že je to méně než tempermental F. benjamina, že klesá jeho listy, když nedostane, co chce. Nicméně, list pokles je možné s "alii", pokud to nebude mít dostatek světla a pravidelné waterings.

Repot pouze v případě potřeby na jaře, za použití nejmenší hrnec, který bude obsahovat své kořeny. Ficus rostliny pomalu rostoucí a raději být mírně pot-vázané. Použijte hrnec s drenážní otvory, aby se zabránilo overwatering.
Ficus Alii Zdá se, odolné vůči škůdcům. Avšak pozor na molice a rozsahu hmyzu, které mají tendenci se obtěžovat Ficus rostliny. Okamžitě léčit jakékoliv napadení.
Tipy Ficus Alii péče
fíkus Alii, alii fíkus, fíkus pokojová rostlina

Původ: Hybridní

Výška: Až 10 stop (3 m) v interiéru. Prořezávání Ficus bude kontrolovat její velikost.

Light: Dej Ficus binnendiijkii jasném světle celoročně. Není to tak úzkostlivý o tom jak se pohyboval jako jiné fíkus pokojové rostliny, ale to může klesnout listy, pokud se náhle přestěhovala do stínu kouta nebo plné slunce.

Voda: Voda půda důkladně, pak se nechá horní 1 IN (2,5 cm) vyschnout mezi waterings. Používejte vlažnou vodu, protože studená voda může způsobit ztrátu list. Vyhněte se použití změkčené vody - obsahuje soli, které mohou poškodit Ficus rostliny.

Vlhkost: Průměrná vlhkost místnosti.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16 až 24 ° C.

Půda: Dobrý-kvalitní substrát.

Hnojivo: Krmivo každé 2 týdny na jaře přes pád s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Kmenové špičky řízky a vrstvení vzduchu. Rozmnožovací Ficus stromy není snadné pro amatérské dělat doma. Tyto stromy jsou pomalé vykořenit z obou metod.