podfuk list fík Ficus lyrata

Botanický název: Ficus lyrata

Obrovské listy ve tvaru houslí, aby podfuk Leaf obr dramatický akcent.

Ve svém přirozeném prostředí, bude tento fíkovník z čeledi Moraceae dosáhnout 40 stop (12 metrů) vysoký. Naštěstí, to roste velmi pomalu a zůstane mnohem kratší, pokud je pěstována v interiéru.

Ovládání Jeho výška je snadné dělat. Prořezávat z vrcholu mladých rostlin, aby podporovaly větvení a pro kontrolu růstu. Můžete také ovládat jeho velikost tím, že drží ho v malé nádobě.

Nemusíte snížit zpět, ačkoli. Široké listy tohoto fíkovníku, aby to krásné, živé strukturální přízvuk v místnosti s vysokými stropy.

Jeho odvážné, nápadně žilnaté listy rostou až 12 (30 cm) dlouhý a 6 v (15 cm) široký s zvlněnými hranami. Udržujte přirozeně lesklé listy v čistotě tím, že je často otřením vlhkým hadříkem. Tento tropický rodák také miluje být zamlžení.

Repot pouze v případě potřeby na jaře, za použití nejmenší hrnec, který bude obsahovat své kořeny. Aby jej z převrácení Použijte těžký kontejner. Tato rostlina může dostat top-těžký.
Brown tipy list jsou někdy způsobeny suché půdy. Použijte nádobu s drenážním otvorem a vodní rostliny důkladně, dokud voda odtéká dně. To je jediný způsob, jak být jisti, že všechny kořeny jsou napojena.
Klesl Listy?

Pokud jste právě přivedl svůj závod domů ze školky a klesl některé z jeho listů, nebojte se. Při dobré péči, bude to růst nové listy.

Leaf pokles je docela obyčejný s Ficus rostlinami, zvláště když jsou přesunuty do nového prostředí. Změny ve světlých úrovních a teploty mohou způsobit listy klesat, takže je to dobrý nápad, aby váš závod v jasném místě, mimo přímé sluneční světlo a nechte ji tam. Také držet to pryč od tepla / AC otvory nebo průvanu z vchody. To může trvat několik týdnů na vašem závodě upravit na nové místo, takže se nemusíte vzdát na to.

I když to může být lákavé repot, nad vodou nebo oplodnit ubývání fíkovník, nedělejte to. Bude to pouze způsobit větší důraz na stromu a dělat problém ještě horší.

Pár škůdci mohou napadnout fíky stromy. Scale jsou malé hnědé hmyzu, který lpí na stonky a listy, vylučující lepivé zbytky na rostlině. Také pozor na popruhu mezi větvemi a listím, jsou to vyprávět příběh-znamení pavouka roztočů invazi.

I když trochu nervózní, fíkové rostliny dělat s dlouhou životností a krásné kryté stromy. Dejte svůj závod, co chce, a vy budete moci vychutnat svůj podfuk Leaf Obr po mnoho let.
Tipy Fiddle Leaf Obr péče
housle list fík, rybička list fíkové pokojové rostliny, Ficus lyrata

Původ: Západní Afrika

Výška: 3-10ft. (90 cm - 3 m) v interiéru

Světlo: Jasné nepřímé osvětlení po celý rok. Dejte vaše rostlina čtvrtiny obrátit každý týden nebo tak, aby vystavit všechny strany na světlo.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou. Visící žluté listy jsou znamením overwatering.

Vlhkost: Průměrná vlhkost místnosti.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16 až 24 ° C.

Půda: Každý dobrý zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo 3x ročně během vegetačního období (jaro-léto-podzim) s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Kmenové špičky řízky a vrstvení vzduchu. Rozmnožovací velkých listů fíkovníky není snadné pro amatérské dělat doma. Tyto stromy jsou pomalé vykořenit z obou metod.