Kvetoucí Tabáky Light Up Garden

Jsem přestal kouřit už před lety, ale já stále nemají v plánu vzdát tabáku. Ne kvetoucí tabák, tak jako tak. Tato hard-pracující rod (Nicotiana spp. A CVS.) Přidá tolik, aby mé zahradě, že nemohu představit, že bez něj. Nemluvím o roztomilé hybridy nabízené v zahradních centrech. Šlechtitelské umění může vytvořili bohatší paletu barev a kompaktní zařízení s více bohatou květinami, ale pouze na úkor postavy, naprosté nevázanosti, a intenzivní vůně, která dělá mateřské druhy tak roztomilé. Děti jsou v pořádku, ale je to jejich rodiče, jsou ryzí, přímý druh nicotianas-wow, které přinášejí sílu na žádné zahradě scény. Přesto nějak, nejlepší z květu tabáku parta jsou neznámé pro mnoho zahrádkářů. Většina ani hodnotit společný název. Jsou to obvykle jen volal nicotianas.

Většina druhů nicotianas je krátkodobá platidla trvalky snadno pěstuje jako otužilé letničky. Dodávají, odvážné architektonické přítomnost a doplnit prakticky jakýkoli nastavení. Vynikají na překlenutí mezery mezi mladými trvalek a keřů a plnících otvorů po jaro-kvetoucí, letní spící rostliny, jako jsou jarní cibulí nebo orientálních máku (Papaver orientale). V závislosti na druhu, můžete získat sladce vonící vůně, barevné květiny, nebo masitou modro-zelené listy. Mé oblíbené jsou rovněž značné; Nechci obtěžovat s některou, která nebude mít nejméně 3 centimetrů. Většina z nich je dostatečně pevný, aby pochod skrz lehké mrazy, takže pomáhají nést do zahrady na banner krásy do pozdního podzimu. Daří se jim v plném slunci nebo částečnou stínu a jsou tak snadno představit, že vše, co potřebujete udělat, je rozptyl semeno brzy na jaře.
Nicotiana na první pohled

Nicotiana spp. a životopisy.

Nik-o-shee-ANN-ah

    Většina nicotianas jsou něžné trvalky mrazuvzdorná pouze pro zóny 9 nebo 10. Takže s nimi zacházet jako letničky v chladnějších klimatických podmínkách.
    Nicotianas roste nejlépe na plném slunci, ale jsou adaptabilní do stínu.
    Mohou se daří v téměř jakýkoliv typ půdy, ale fungují nejlépe v bohaté, vlhké půdě, která odvádí dobře.
    Nepoužívejte závod v blízkosti ostatních členů rodiny nightshade (Solanaceae), protože mohou přenášet virus tabákové mozaiky. Mšice a slimáci jsou někdy přitahovány k nim.
    Množit rostliny ze semen nebo z kořenových řízků. Hybridní sazenice jsou často variabilní. Několik druhů self-prasnice.

Vonné nicotianas zápach nejsladší po setmění

Nicotianas jsou často vyznačují vůni, a několik z klanu cítit opravdu sladké. Můj oblíbený pro vůni je jasmín tabák (Nicotiana alata). Je těžké si představit více opojnou vůni. Mnoho letní noc, moje žena a já sedět venku okouzlit vůní květů "a okouzlit hrou sněhové bouři měsíčního svitu stříbření Jasmine tabáku v bílých květů. Protože tato rostlina tak zvyšuje večery v zahradě, rostu je všude, kde trávíme čas venku po západu slunce. Bright a voňavé noci, tyto květiny se zdají být překonána jejich úsilí během dne, kdy vadnout a chřadnou pod sluncem v náporu. Stejně jako mnozí z jeho blízkých, jasmín tabák rád to v pohodě. Tam, kde léta jsou horká, IT se daří lépe, v části stínu.

S bílými květy a hrubé, velké listy, jasmín tabák je doma téměř všude tam, kde je prostor. Rád rostoucí ji v závěje tuctu nebo více s asi třicet centimetrů mezi každý závod. Další rostliny znamená více vůni, a vytěsnění vstříc jasmín tabáku poněkud diskety zvyk tím, že každá rostlina se opřít proti svým sousedům. To ochablost mě vyzve k sázce alespoň několik rostlin v každé sezóně, úkol nejlépe provádí na počátku tak, že kvetoucí stonky rostou vzpřímeně. Ti, tužka-silné stonky může zvýšit na 4 ft a jsou uzavřeny s sborem trubku ve tvaru květin, každá planoucí na topologií hvězda špičky.

Přečtěte si více: http://www.finegardening.com/flowering-tobaccos-light-garden#ixzz3bRtCcajO
Sledujte nás:finegardening na Twitteru | FineGardeningMagazine na Facebooku