Což Petunia je pro vás nejvhodnější?

Dnešní petúnie nabízejí obrovskou škálu: jednolůžkové a dvoulůžkové květy, nařasené nebo hladké lístků, pruhované, plísní nebo pevné barvy, dorůstá do velikosti menšího a kaskádové zvyky a dokonce i některé s vůní. Většina z petúnií dnes prodávané jsou kříženci, vyvinuté pro specifické účely vývoje. Je těžké jít špatně výběru petúnie v těchto dnech, ale tady je několik rad pro spárování vašeho Petunie s vaší potřeby.
Petunia grandiflora sublime- bouře levandule. Roční. zblízka velkými růžovými květy rostlin. - Frederic Didillon / Photolibrary / Getty Images
Frederic Didillon / Photolibrary / Getty Images
1. Grandiflora Petunia
Grandifloras jsou jedním z nejstarších odrůd. Tyto petúnie rostou osm až dvanáct palců vysoký a mají velké (4-5 "), vlnitý hranami květy, které petúnie nejprve stal se známý pro. Mohou být jednoduché nebo dvojité. Grandiflor petúnie mají největší květy, ale květiny dostat bušil by déšť a jsou nepříjemné černý pasažér. Nicméně někteří z nich, stejně jako "Prism Sunsine" jsou ohromující. Grandifloras dobře fungovat v obou lůžek a kontejnerů. Více »
topfreebrowsergames.com
jakmile jste ve hře, bude váš přítel nevidí moc vás!
Petunie 'Celebrity Chiffon Morn' - Foto se svolením všech America Výběry (AAS)
Foto se svolením Všech Amerika Výběry (AAS)


2. Multiflora Petunia
Multiflora petúnie mají kompaktnější růst zvyk než grandifloras. Květy jsou menší (2 "), ale plodný a oni zvednout lépe proti dešti. K dispozici je také široká škála barev. Multiflora petúnie jsou lepší volbou pro záhony a také pracovat dobře v kontejnerech.

Hybridy grandiflora a multiflora petúnií často sdílejí vlastnosti. Řada "šílenství", který byl zaveden v roce 1970 měl grandiflora velikosti květiny a tolerance multiflora počasí. Celá nová kategorie byla vytvořena, aby je, že "Floribundas" popsat. Dnes najdete floridbunda petunie buď s malými nebo velkými květy. Více »
Petunie "Wave Purple '- Foto se svolením všech America Výběry (AAS)
Foto se svolením Všech Amerika Výběry (AAS)

3. "Wave" Petunia Series

The "Wave" série vytvořil značný rozruch, když nejprve představil a neustále zlepšuje. "Vlně" petúnie růst pouze 6 "vysoký, ale může rozšířit na 4". Dělají nádherné groundcovers a přívěsy pro kontejnery. Ačkoli Wave petúnie nepotřebují Otrháváním odkvětlých květů, které se nosí v nejteplejší části léta a někteří prořezávání oživí je. K dispozici je také "přílivová vlna" série, která má tendenci zůstat trochu víc zpříma. Více »
Reklamy
Zdarma Fotografie Class
craftsy.com/Photography
Naučte Online od špičkovými instruktory. Sledujte kdykoliv, kdekoliv, navždy.
Čínský Velkoobchod

Navázat spojení s více než 120,000 dodavateli z Hongkongu, Číny a Tchaj-wanu
Supertunia® Red - Foto se svolením Osvědčený Winners®
Foto se svolením Osvědčený Winners®

4. Supertunia Petunias
Série "Supertunia" se vegetativně množí, což znamená, že se pěstuje z řízků, nikoli semen. Supertunias jsou součástí osvědčené vítěze série. Energická pěstitelé a bombarďáky, oni vyžadují časté krmení, aby zůstali na svém vrcholu. Ale pokud je krmit, budou kvést a kvetou. Supertunias jsou také počasí tolerantní. Více »
Petunia Surfinia® Modrý plísní - Foto se svolením Osvědčený Winners®
Foto se svolením Osvědčený Winners®

5. Cascadia a Surfinia Petunias
"Cascadia 'a' Surfinia 'jsou 2 více populární typy chovaná pro jejich koncové zvyk, živých barev a plodný kvetení. Najdete zde spoustu zajímavých stínování a veining s těmito petúnií. Jsou také snadné ošetřování, šíří do osmnáct palců. Tyto petúnie se nejlépe hodí pro zavěšení koše a okenních truhlíků. Více »

6. Calibrachoa (Million Bells, Superbells)
"Calibrachoa" (Million Bells nebo Superbells) vypadají jako malé petúnií, ale oni jsou ve skutečnosti zcela jiný druh. Nicméně oni mohou jen vyhovovala vašemu účelu v zavěšení koše. Drobné květy pokrývají listoví a Calibrachoa hybridy sdílet nejlepší rysy hybridních petúnií: dlouhé kvetoucí, žádné Otrháváním odkvětlých květů a počasí toleranci. Více »