Adiantum

Adiantum (vyslovováno ADD-ee--toom) se běžně označuje jako netík. Ty jsou považovány za poměrně odolných kapradin, na rozdíl od tropické, a lze je nalézt na celém světě.

Popis
Jsou to jemné kapradiny, s elegantních, světle zelené listy, které jsou trojúhelníkového tvaru. Listy rostou fan-jako na drátovitá černé stonky. Rosy netík roste 45 až 60 cm vysoký a dosahuje 39 cm široký.

Habitat
To je nalezené v tropických a subtropických oblastech Austrálie, Nového Zélandu, Asii a Americe. V Evropě to je omezeno na mírné, vlhké Atlantiku třásněmi, včetně západní straně Británie. Dává přednost teplotám pod 32 stupňů Celsia.

Dostupnost
Tam jsou četné druhy k dispozici, z nichž nejčastější jsou fragrans, jednobarevná raddianum a scuteum roseum. Mohou být rozšířena buď rozdělení nebo spory. Je to pomalu rostoucí rostlina, která je mráz vytrvalý, což znamená, že zeleň je nejvíce prominentní od jara až do podzimu.
Druh
Adiantum rod je členem rodiny Polypodiaceae. Obsahuje mezi 200 a 250 druhů listnatých kapradin, jak Evergreen a polo-opadavé.

Tipy k údržbě
To není obtížné pěstovat, ale ujistěte se, že to není vyschnout, protože nebude tolerovat suchý vzduch. Pro pěstování indoor, koupelna je velmi dobrá umístění jako tato rostlina má ráda dobře větrané, vlhké prostředí bez přímého slunečního záření. To se daří nejlépe ve stínu. Kořeny by měly být udržovány vlhké a rostlin nastříká na pravidelné bázi. Je také zapotřebí dobrá drenáž. Adiantum dělá přednost nepřímé světlo, a to potřebuje ochranu před větrem. To také vyžaduje, aby organicky bohaté hlíny.
V ideálním případě se růst ve směsi jednoho dílu vermikulitu, dva díly standardního substrátu a dvě části rašeliník. Přestože rostlina dělá dobře, když hrnec vázán, to občas třeba přesazovat - v ideálním případě v únoru nebo v březnu. V chladném počasí, ujistěte se, že jste zalévat méně. Pesticidy by neměl být používán - místo toho používat slabý roztok mýdla a vody ke kontrole škůdců.

Věděl Jsi?
Adiantum je řecké slovo pro "ne smáčení", a byl dán do závodu, protože listy se zdají být vodotěsné.

Reference
http://www.gflora.com/index.php?cmd-genus_body&genus_id=117
http://www.finegardening.com/plantguide/genus/adiantum.aspx