jak se starat o Aechmea fasciata

Aechmea fasciata je také známý jako "urnovém zařízení" nebo "stříbrné vázy" due své stříbrné listy a podobností ve tvaru mezi jejími listy a vázy.
To bylo představeno do Británie v roce 1828 a je nyní populární jako pokojová rostlina kvůli jeho vizuální přitažlivost a dlouhověkosti, když v plném květu. Aechmeas jsou epifytické, což znamená, že ve volné přírodě, které rostou na jiných rostlinách - obvykle stromy - ale nejsou na ně parazitní.

Popis
Listy tohoto velkého zdroje tvoří do tvaru růžice. Jedná se o pomalu pěstitel, ale nakonec se dosahuje až tři stopy na výšku, o šířce přibližně dvou stop. Listy jsou něco 18-36palec dlouhý a má růžový květ hlavu, která bude trvat až šest měsíců, kdy kvete.

Habitat
Přirozené prostředí Aechmea fasciata je Brazílie, kde je lze nalézt roste na stromech v horských lesích asi 1800 stop nad mořem. To může také být pěstovány ve svém přirozeném stavu přiložením ke kus kůry s nějakým mechu kolem její kořeny.
Dostupnost
Aechmea fasciata je široce dostupné po celý rok. Je však poměrně snadno množit. Po odkvětu, to produkuje postranní výhony (tzv mláďat nebo offsety), které mohou být odstraněny a použity pro další růst rostlin.

Druh
Rod Aechmea, který je členem rodiny Bromeliaceae, má asi 150 druhů, i když pouze čtyři z nich se běžně vyskytují jako pokojové rostliny.

Tipy k údržbě
Tyto rostliny potřebují dobrou cirkulaci vzduchu, půdy, která odčerpá snadno a konstantní vlhkost. Měly by být napojena pomocí filtrované vody nebo dešťové vody. Nicméně, v zimních měsících je to nejlepší, aby jim dosti suché. Hladiny vlhkosti, i když by měla být zachována s pravidelnými mistings. Rostlina může být úspěšně kultivovány v interiéru. Je třeba rozumně jasné světlo, ale měla by být uchováván mimo dosah přímého slunečního světla. To by mělo být vysazeny v dobře odvodněné půdě, které by nemělo být dovoleno, aby vyschnout příliš mnoho.

Věděl Jsi?
Rostlina může čistí vzduch, tím, že odstraní formaldehydu z ní.

Reference
http://www.plantcare.com/encyclopedia/silver-vase-26.aspx
http://www.guide-to-houseplants.com/urn-plant.html