African violet Africké fialová

Africká fialka je společný název pro závod známý jako Saintpaulia. To bylo oficiálně objeven Baronem Waltera von Saint Paul Illaire, který narazil na závod v Tanzanii a poslal některá semena domů k otci, který byl amatérský botanik. Ačkoli dva britští botanici objevili ji předtím a pokoušel se mít to uznáno Kew Gardens, bohužel stav rostlin nebyl dost dobrý, aby o vědecké klasifikaci.

Popis
Trvalka, léčivá kvetoucí rostlina častěji držen jako pokojová rostlina, africký fialový přichází v různých odstínech fialové, i když to může růst bílý ve volné přírodě. To má masité listy s jemnou, vlasy-jako srst na nich. Květy sami mají pět okvětních lístků a jsou sametově na dotek. To bylo vzhledem k jeho běžné jméno, protože jeho podobnosti s tradiční fialové.

Habitat
Africké fialky jsou domácí v Tanzanii a Keni, favorizovat tropické klima. V podstatě, to daří v typických podmínkách deštného pralesa - horké a vlhké, ale dobře odvodněné a hluboce zastíněné. Má rád kyselou půdu, a se nalézá roste v malých paketech půdy ulovených mezi skalami, nebo na zastíněných stranách potoka.
Dostupnost
Tato rostlina je široce dostupné a mohou být pěstovány ze semen, jakož i z řízků.

Druh
Saintpaulia je rod čeledi Gesneriaceae. Tam je asi 20 uznaných druhů v tomto rodu.

Tipy k údržbě
Potřebuje hodně světla, ale ne přímé sluneční světlo. To by mělo být vlhký, ale ne podmáčená a preferuje mělké pot tradičně hlubokého květináče. Pro lepší šance na úspěch s touto rostlinou, můžete investovat do nějaké půdě speciálně připravené pro africké fialky.

Věděl Jsi?
Předpokládá se, že jediné místo, aby africké fialová roste teď divoké je Amani Přírodní rezervace v Tanzanii.

Reference
http://www.avsa.org/
http://www.gesneriads.ca/saintart.htm