Iron Cross Begonia masoniana

Botanický název: Begonia masoniana

Železný kříž Begonia listy jsou snadno rozpoznatelné. Každý jasně zelená svraštělé list je označena červenohnědý železo-cross vzoru ve středu.

Můžete vidět spreje růžovo-bílé květy na jaře av létě, ale tyto květy jsou zanedbatelná ve srovnání s nádherné listy. Sevření off poupata bude prosazovat větší, zdravější listy.

Pokud váš závod náhle zkolabuje a shrivels nahoru, nevzdávejte to na něm. To není neobvyklé pro tento begónie jít spící v zimě. I když je to lákavé, aby nad vodou a zvadlé rostliny - zastavení napájení během klidu. Co to hezký begónie opravdu touží, je vysoká vlhkost. Přikryjte rostlinu s plastovou nebo skleněnou Cloche a udržet rostlinu kolem 60 ° F / 16 ° C po dobu 6-8 týdnů. Uvidíte nové listy se objevují.
Rostoucí Železný kříž Begonia celoroční

Vrhnout nějaké světlo. Dejte svůj Begonia světlé, nepřímé světlo. Budete dostat to nejlepší barvu listů tímto způsobem. To se daří pod zářivkami.
Repot na jaře. Přesuňte závod až do hrnce jen 1 velikost větší. Pomocí malého hrnec s drenážním otvorem pomůže předcházet overwatering. Utěsnit dolů půdu jemně prsty, takže to není balí příliš těsně - begónie jako malý vzduchu kolem jejich kořenů.

Nepoužívejte Overwater. To je jeden z mála problémů s rostoucími begónie. Begonia masoniana má rhizomatous kořeny, které ukládat vodu, takže umožňují půdu vyschnout mírně mezi waterings.

Také pozor na padlí na listech a stonky. Špatná cirkulace vzduchu a vysoká vlhkost vzduchu jsou příznivé podmínky pro prašné, bílé houby. Cut off ovlivněné listy a být jisti, že vaše rostlina má cirkulaci vzduchu kolem něj. Nicméně, držet to pryč od tepla / AC otvory, které mohou být sušení. V případě potřeby léčit zeleň s fungicidem.
Tipy Železný kříž Begonia péče
Železný kříž begónie, begónie pokojové rostliny

Původ: Jihovýchodní Asie

Výška: Až 1 ft (30 cm)

Světlo: Jasné, nepřímé světlo. Rovněž se daří pod zářivkami.

Voda: Voda důkladně, takže horní 1 v (2,5 cm) půdy vyschnout mezi waterings. Vyhýbat se dostat vodu na listech, protože se na místě snadno a jsou náchylné k plísním.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti. Použijte místnosti zvlhčovač nebo místo hrnec na podnos mokré oblázky ke zvýšení vlhkosti. Udržujte rostlinu mimo průvan.

Teplota: Průměrné teploty 65-75 ° F místnost, 18-24 ° C. Begonias nejsou chladný-tolerantní a mohou být poškozeny při teplotách nižších než 50 ° F / 13 ° C.

Půda: Africké fialová zalévání mix

Hnojivo: Krmivo měsíční celoročně s 10-10-5 tekutým hnojivem zředěným o polovinu. Hnojit kdy je půda již vlhká, aby se zabránilo hnojiva popálení. Nekrmte spící rostlinu.

Propagace: Stem řízky zakoření snadno. Vezměte 3 v (8 cm) kmenových řízky s listy v časném létě a zakořenit je do vlhké, sterilní substrátu. Přikryjte plastu nebo skleněnou Cloche zvýšit vlhkost kolem něj, dokud nové listy tvoří.