Péče o Foxtail Fern Asparagus densiflorus 'Myers'

Botanický název: Chřest densiflorus "Myers"

Luční Fern 4 "Pot na prodej

Vzpřímený, smaragdové chocholy aby luční kapradina nádherný přízvuk závod pro kontejnerové seskupení nebo stagingu mezi tropicals.

Tato krásná kapradina se snadno pěstovat, a někteří říkají, více dekorativní než jeho blízký příbuzný, asparágus.

Listy hustě pokryté 1 v (2,5 cm) jehlicovitých letáků dát tento Fern jemnou, lehoučký vzhled. Ale nenechte se jeho delikátní vzhled zmást. Ve svých rodných, teplé teploty lesy v Africe, to kapradina je agresivní pěstitel a může být invazivní. To není problém, i když, obsažený v hrnci. Vyjmout ji zpět, nebo rozdělit ji na jaře, aby ji udrželi pod kontrolou.
Rostoucí senegalského Fern celoročně
Prořezávat zpět. Střih zpět stonky udržet tuto kapradinu kompaktní a huňatý. Trim off staré, vybledlé vějířovité listy, aby se vytvořil prostor pro nový růst a udržet rostlinu hledá jeho nejlepší.

Repot na jaře. Přesunout do hrnce jen 1 velikost větší. Nechte 1-2 (2,5-5 cm) prostoru od okraje hrnce, protože masité, hlízovité kořeny někdy nutí zalévání promíchat, jak rostou.

Leaf pokles je obvykle příznakem příliš mnoho slunečního světla - nebo spíše - suché půdy. Luční kapradina má ráda strakatí sluneční světlo. Voda pravidelně, ale dejte pozor, abyste nad vodou. The Plant je tlustý, hlízovité kořeny obchod vodu a mokrý půdy může způsobit hnilobu kořenů. Zvýšení vlhkosti může pomoci.
Tipy Foxtail Fern péče
luční kapradina, Foxtail kapradiny, asparágus

Původ: Jižní Afrika

Výška: až 3 ft (90 cm) dlouho

Světlo: Jasné světlo

Voda: Voda důkladně, takže půdu vyschnout trochu mezi waterings. Příliš mnoho vody může vést k kořenovou hnilobu. Voda šetrně v zimě, ale neumožňují půdu vyschnout úplně.

Vlhkost: Preferuje vlhký vzduch. Set hrnec na podnos mokré oblázky a mlhy listy s pokoj- teploty vody.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Každý dobrý zalévání mix

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým dům rostlin hnojivo zředěný na polovinu.

Propagace: Division. Rozdělte přeplněné rostliny na jaře. Vyjměte rostlinu z květináče a proplout hustými kořeny s ostrým nožem, aby se zabránilo tahem a jejich trhání.