japonský cesmína kapradina Cyrtomium falcatum

Botanický název: Cyrtomium falcatum

Holly Fern je oko-lov na jeho vlastní. Ale dlouhé listy s tlustými, leskle zelené letáky, aby to hezký doplněk k jakékoliv vnitřní skupiny rostlin.
cyrtomium falcatum, japonská cesmína kapradina

Zkombinujte tento snadný-péče kapradina mezi pestré listoví rostlin, jako je sníh bush, pestré Coleus - nebo jeden z modlitebních rostlin.

Letáky tohoto Fern jsou asi 3-4 palců (8 až 10 cm) dlouhá s pilovými zuby hranami. Ačkoli to se podobá cesmína závod, dva nejsou příbuzní.

Méně úzkostlivý o vlhkosti než většina běžných vnitřních kapradin, to daří v domově s trochou péče. Je lepší choval, taky. Na rozdíl od mnoha kapradiny, Cyrtomium falcatum neuvolňuje.
Nech si to Clean
Tyto zelené letáky jsou přirozeně lesklé. Udržujte je čisté otřením je pryč s vlhkým hadříkem. Nebo vzít ji do dřezu na vlažnou sprchu.

Repot na jaře, protože Holly Fern začíná svou největší intenzivní době růstu v létě. Při přesazování, ujistěte se, že koruna závodu je mírně nad půdní linie, aby se zabránilo hnilobě. Použijte hrnec s drenážní otvory tak, že půda nebude mít mokrý. Nyní, když máte kapradina z jeho obalu, to je dobrý čas na to rozdělit, pokud budete chtít.

Dávejte si pozor na měřítko hmyzu, které vypadají jako malé, hnědé disky na letácích. (Někdy hnědé výtrusy na spodních letáků jsou mylně považovány za měřítko. Poznáte spory, protože se objeví ve dvou řadách v rámci každého pinnae.) Chcete-li odstranit měřítko hmyzu, oškrábejte je pryč se svými nehty. Nepoužívejte insekticidy na kapradin, protože jsou snadno poškodit chemikáliemi.
Rostoucí Tipy pro Holly Fern
cesmína kapradina, kapradí pokojová rostlina
Foto úvěru: Helen Poirier

Původ: Japonsko a Čína

Výška: listy rostou na 2 stop (60 cm), ale mají tendenci rozrůstání, spíše než nahoru.

Světlo: Jasné nepřímé osvětlení

Voda: Snažte se držet zalévání médium lehce vlhké po celou dobu.

Vlhkost: Střední vlhkost. Pokud je vzduch suchý, mlha rostlinu každé ráno nebo stát hrnec na podnos mokré oblázky.

Teplota: Průměrná ohřát 65-80 ° C / 18-27 ° C.

Půda: Kvalitní pokojová rostlina substrát.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem (například 10-10-10) zředěný na polovinu.

Propagace: Rozdělit na jaře, když se dostane příliš velké pro jeho banku (pravděpodobně každých 5 let nebo tak). Chcete-li rozdělit, řezané oddenky tak, že každý kus má rostoucí špičku a nejméně 3 listy.