Button Fern Pellaea rotundifolia

Botanický název: Pellaea rotundifolia

Tlačítko Fern 4 "Pot na prodej

Button kapradina je spolehlivý rostlina, která roste dobře v interiéru s trochou péče.

Prohnula vějířovité listy hustě pokryté malými, kulatými letáků činí tento New Zealand rodák poutavý přízvuk pro jakékoliv jasně osvětlené místnosti.

Umístěte tento kapradí na stole mimo jiné pokojové rostliny, nebo dát ji do zavěšení koše a umožňují stopu kožovitá, tlačítko ve tvaru letáky do kaskády přes bok.

Péče o tlačítko kapradiny je snadné. Na rozdíl od většiny kapradin, Pellaea snáší docela sucho. Jedna věc to kapradina nebude tolerovat je mokrý půdy.

   
Zalévání tip: Nechte horní části půdy vyschnout mírně před dalším zalévání. Listy, které jsou žluté a zvadlých jsou znamením overwatering. Střih zpět na vodě a čalounění z poškozené listy. Zkontrolujte, zda kořeny rostliny, aby zjistili, zda shnilo - v případě, že to většinou černý, zbavit se ho. Je to příliš daleko.

Repot na jaře, kdy kořeny naplnil bank. Přesuňte kapradí na banku, která je jen o něco větší. Použijte hrnec s drenážní otvor, aby se zabránilo promáčený půdu. To je ten správný čas pro rozdělení kapradí, chcete-li.

Uchovávejte tuto evergreen v jasném, nepřímého světla a stálou pokojovou teplotu. To nepůjde spící. Díky důsledné péči, bude to růst celoročně.
Tipy Button Fern péče
Tlačítko kapradina, kapradiny tlačítko, péče o tlačítko kapradiny

Původ: Nový Zéland

Výška: Až 1 ft (30 cm)

Světlo: Jasné světlo, ale ne přímé sluneční

Voda: Voda důkladně, pak se nechá horní 1 v (2,5 cm) půdy vyschnout mezi waterings.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti.

Teplota: normální pokojové teploty 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi substrát s přídavkem perlitem nebo pískem na pomoc odvodnění.

Hnojivo: Krmivo měsíční celoročně s 20-20-10 tekutým hnojivem zředěným o polovinu.

Propagace: Division. Na jaře, rozdělit závod na 2 nebo 3 úseky s ostrým nožem a hrnec je. Ujistěte se, že dostat se kořeny se stonky připojen. Fern výtrusy mohou být šířeny, ale klíčení trvá několik měsíců a není vždy spolehlivá.