Ptačí hnízdo Fern Asplenium nidus

Botanický název: Asplenium nidus

Ptačí hnízdo Fern je jedním z nejjednodušších typů kapradin roste. Tento tropický rodák je rychle rostoucí a bude žít na mnoho let s dobrou péčí.

Ve svém přirozeném prostředí, to roste jako epifyt (rostlina, která roste na stromech), v teplých, vlhkých, tropických deštných lesů. Přes jeho tropických začátky, to dobře se přizpůsobuje je pokojová rostlina. Umístěte hrnkové kapradí, kde je mimo přímé slunce a od návrhů, které mohou popálit listy. Poskytovat vlhkost a budete udržovat ji zdravou.
ptačí hnízdo kapradí
Tyto listy mohou dosáhnout 4 ft (1,2 m) dlouho ve svém přirozeném prostředí.

Tento jedinečný kapradina roste ve formě hlubokého růžice velkých, lesklé, kopí ve tvaru listů. Nové listy rozvinout ze středu rostliny. Jeho listy jsou křehké, takže bych dát tuto kapradinu, kde kolemjdoucí nebudou kartáč proti němu.
Jak ptačí hnízdo Fern věkových kategorií, bude nejstarší, vnější listy zhnědnou. To je normální. Můžete odříznout je na základně, aby rostlinu vypadající úhledný.

Repot mladé rostliny na jaře, každých pár let, nebo když kořeny vyplní hrnec. Použít kontejner s odtokovými otvory, aby se zabránilo overwatering.

Problémy tohoto Fern jsou málo. Dávejte si pozor na měřítko hmyzu, které vypadají jako malé, hnědé disky na listy. Pokud zjistíte invazi těchto škůdců, sprej s mýdlovou vodou a poté čistou vodou. Nepoužívejte insekticidy na kapradin, protože jsou snadno poškodit chemikáliemi.
Ptačí hnízdo Tipy Fern péče
ptačí hnízdo Fern, Asplenium nidus, Pokojové rostliny kapradiny

Původ: Jihovýchodní Asie a Austrálie Tropické

Výška: 2 ft (60 cm) v kontejneru v interiéru

Světlo: Středně na jasné světlo. Žádné přímé slunko. Otočte hrnec pravidelně i pro růst.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou. Voda se substrát, nikoliv střed růžice, jinak může snadno shnít. Voda méně v zimě. Žluté listy jsou často známkou overwatering.

Vlhkost: Mírný. Je-li relativní vlhkost vzduchu klesne pod 50%, použijte zásobník vlhkosti nebo místnosti zvlhčovač přidat vlhkost vzduchu kolem kapradí.

Teplota: 60 až 75 ° C / 16 až 24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny na jaře av létě s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Spóry