Rostoucí Boston Ferns Nephrolepsis exaltata

Botanický název: Nephrolepsis exaltata

Boston kapradina je nejpopulárnější druhů kapradí, které vznikly ve Střední Americe a stal se rychle favorita v salonech a verandy v Severní Americe během viktoriánské éry.

Dlouhé, prohnula vějířovité listy hustě pokryté s letáky - tzv pinnae - činí tuto svěží, elegantní ideální pokojová rostlina na podstavci nebo závěsné koše.

V současné době existuje několik nových kultivarů, které jsou stále pozornost, včetně "Fluffy volánky" s kudrnatými listy a trpasličí odrůdy "Timii", který dělá elegantní tabulky přízvuk.

Péče o Boston kapradiny je snadné, jak dlouho budete plnit jejich potřebu vysoké vlhkosti. Kapradiny jsou domácí v tropických deštných pralesů, kde relativní vlhkost pobyty vysoko nad 70%. Krátký soustružení svůj domov do mlhavé deštného pralesa, existuje několik věcí, které můžete udělat pro zvýšení vlhkost pro váš závod.
Brown letáky - nebo pinnae - jsou často způsobeny suchým vzduchem. Vyhněte se umístění vašeho kapradina v blízkosti tepla nebo AC otvoru, protože výkyvy teploty mohou šokovat rostliny a také způsobují hnědnutí letáků. Některé hnědnutí z lístků tipů je normální. Můžete zkrátit hnědé letáky s nůžkami, pokud chcete, aby ji udrželi vypadající úhledný. Starší, spodní listy budou přirozeně zhnědnou, když zemřou, a je třeba odříznout.

Listy, které jsou žluté a zvadlých jsou znamením overwatering. Snižte množství vody a čalounění z poškozené listy. Použijte nádobu s drenážní otvory, aby se zabránilo promáčený půdu. Zkontrolujte, zda kořeny rostliny, aby zjistili, zda shnilo. V případě, že kořeny jsou většinou černá, zbavit se - je to příliš daleko.
Zalévání Tip

Vždy používejte při pokojové teplotě vody pro vaše pokojové rostliny. Studená voda šokuje tyto něžné tropicals.

Repot na jaře, kdy kořeny naplnil kontejner. Přesuňte kapradí na banku, která je jen o něco větší. Chcete ovládat svou velikost? Vyjměte kapradí ze svého kontejneru a prořezávat pryč asi čtvrtina jejích kořenů. Poté, repot jej ve stejném hrnci to bylo předtím. To je ten správný čas pro rozdělení kapradí, chcete-li.

Pár škůdci obtěžovat tento kapradí. Dávejte si pozor na měřítku, které vypadají jako malé, hnědé disky na letácích. (Někdy hnědé výtrusy na spodních letáků jsou mylně považovány za měřítko hmyzu. Poznáte spory, protože se objeví ve dvou řadách v rámci každého pinnae.) Chcete-li odstranit měřítko hmyzu, oškrábejte je pryč se svými nehty. Nepoužívejte insekticidy na kapradin, protože jsou snadno poškodit chemikáliemi.

Spider roztoči jsou méně časté, ale mohou způsobit více škody. Fine popruhy mezi listy jsou jistá známka této destruktivní škůdci. Cut off špatně postižených listy. Nepoužívejte insekticid, který může poškodit listy. Pokud je to dost teplo, můžete si vzít váš kapradina venku, aby umyjte vlažnou vodou, aby se uvolnit tyto roztoče. V opačném případě, umístěte kapradina ve sprše.

Zamlžení váš kapradina pravidelně se zabránit invazi svilušky, které dávají přednost sušší podmínky. A vaše kapradina bude milovat vlhkost.
Tipy boston Fern péče
boston kapradina, Boston kapradiny, běžné pokojové rostliny

Původ: Střední Amerika

Výška: listy jsou obecně 1-3ft (30 až 90cm) dlouhé.

Světlo: Středně na jasné světlo. Žádné přímé slunko. Dejte rostlině o čtvrt otáčky každý týden nebo tak, aby vystavit všechny strany na světlo.

Voda: Udržujte půda stále vlhký, ale ne mokrý. Sledujte velké kapradiny a závěsné koše, kapradiny, protože oni mohou vysychat rychleji.

Vlhkost: Vysoká vlhkost. Použijte místnosti zvlhčovač vzduchu pro dosažení nejlepších výsledků. Zamlžení s pokojové teplotě vody vám pomůže, pokud můžete mlha několikrát denně.

Teplota: normální pokojové teploty 60-75 ° F / 16-24 ° C

Půda: Rašelina mech na bázi substrát, jako například africké fialová substrátu. Nebo půl napůl směs rašeliny a všestranný zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny celoročně s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Division. Můžete odříznout nové rostliny, které rostou mimo hlavní kořenového balu a hrnec je odděleně. Nebo, rozdělit velký kořenový bal do menších shluků s ostrým nožem a hrnec je.