Péče o brzdy Fern Pteris cretica

Botanický název: Pteris cretica

Brake Fern dobře se přizpůsobuje průměrných uzavřených podmínkách, vynášet tomu další společný název: Tabulka Fern.

Mnoho různých odrůd, jsou k dispozici, a oni se liší ve tvarech listů a variegations. Některé mají nabíraný lístků tipy a některé sportovní smetanově bílé nebo stříbřitě bílé pruhy. Všechny dělat atraktivní akcenty na pokoji.

Brzdový Fern je jednodušší potěšit doma než některé jiné kapradin. To vyžaduje jasné světlo, takže se nemusíte dát v tmavém koutě. Nastavte ji na stůl nebo rostlinného porostu v blízkosti okna, aby mu sluneční světlo touží. Jeho listy jsou poněkud křehké, takže je to dobrý nápad, aby tuto kapradinu, kde kolemjdoucí nebudou kartáč proti jeho listí.
Repot na jaře, pouze v případě potřeby. Brzda Fern je pomalu rostoucí a dává přednost být pot-vázaná. Udržujte korunu závodu nad půdou řádku při přesazování, a použijte hrnec s drenážní otvor, aby se zabránilo promáčený půdu.

Nech si to kompaktní odříznutím vysoký vějířovité listy na základně. Nové bude růst, aby se jejich místo.
Tipy Brake Fern péče
brzda kapradina, stolní kapradina, Pteris

Původ: Jižní Středomoří

Výška: 6 do 2 ft (15 cm - 60 cm), v závislosti na odrůdě

Světlo: Střední až světlé (nepřímého) světla. Rovněž se daří pod zářivkou.

Voda: Udržujte substrát lehce vlhké po celou dobu. Toto středomořské kapradina potřebuje o něco méně vody, než jeho deštný prales bratranci, takže dejte pozor, abyste nad vodou.

Vlhkost: Preferuje vlhký vzduch. Sada hrnec na podnos mokré oblázky a mlhy zeleň pravidelně pokoj- teploty vody, když vlhkost klesne v zimě.

Teplota: chladné noci (50 - 55 ° F / 10 - 13 ° C) a teplé dny (60-70 ° F / 16 - 21 ° C) bude tato kapradina cítit jako doma.

Půda: Každý dobrý-kvalitní substrát s přidanou perlitem pro dobré odvodnění.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým dům rostlin hnojivo zředěný na polovinu.

Propagace: Division. Rozdělte velké závody na jaře pouze tehdy, když přeplněné - tato kapradina je pomalu rostoucí a zřídka potřebuje rozdělené.