Plíživý obr nebo lezení Obr Ficus pumila

Botanický název: Ficus pumila

Plíživý obr má malé, srdce-formoval listy, které hustě pokrývají její dlouhé stonky. Jeho rostoucí zvyky, aby to všestranný závod v interiéru. Předvést své hustě listoval vinné révy, aby tento koncové, lezení, plíživý Ficus závod v zavěšení koše.

Ještě lépe, můžete trénovat své vzdušné kořeny ponořit se do mech podpory, mřížoví nebo topiary. Kravata je volně k podpoře s drátem květinářství, a to horolezectví obr ochotně chopí.

Chcete další možnost? Rostlina je jako pokrytí půdy pod vysoké pokojové rostlině a umožňují stonky rozhoří stranách kontejneru. To je pěkný doplněk k Norfolk Island borovice nebo pletené plačící obr (F. benjamina).

Nepoužívejte Overwater. Voda důkladně, když substrát suchý 1 palec dolů. Snížit vody v zimě, kdy se růst zpomalil.
Prořezávat zpět. Tato rostlina je rychle rostoucí a potřebuje pomoc od vás do tvaru, nebo trénovat. Prořezávat off pravidelně nové stonky podpořit větvení a jejich tvar, jak rostou. Prořezávání až o jednu třetinu na jaře bude udržovat rostlin kompaktní.

Repot na jaře. Tento plíživý fíkus pokojová rostlina upřednostňuje mírně pot-vázaný. Repot každé tři roky, se stěhuje do hrnci jedné velikosti většího nebo ponechat ji ve stejném hrnci a jen dát mu nový substrát.
Creeping Tipy Obr Péče
plíživý obr, lezení obr, Ficus pumila, fíkus pokojová rostlina

Původ: Čína a Japonsko

Výška: Trailing na 3 ft (90 cm)

Světlo: Jasné světlo. Bude tolerovat nízké světlo, ale ne přímé slunce. Suché, scvrklá listy jsou způsobeny příliš mnoho slunce.

Voda: Udržujte půdu lehce vlhká jara až na podzim. Voda méně v zimě.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti vzduchu v místnosti.

Teplota: bude tolerovat cool vyšších teplotách (55-85 ° F / 13-29 ° C)

Půda: Každý dobrý zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Vezměte prýtové na jaře a kořen v čerstvém substrátu.