Corona Modlitba Plant Calathea sp. 'Corona'

Botanický název: Calathea sp. "Corona"

Corona Modlitba Plant si zaslouží své místo mezi okázalé rostlin Maranta (Marantaceae) rodina.
corona modlitba závod, Calathea corona

Jeho široký, stříbřitý-zelené listy zužují do bodu a jsou lemované širokém pásmu tmavě zelené.

"Corona", je jedním z nejvíce populární mezi pojmenovaných odrůd v Calathea rodu. Jeho hezký značky a barvy, aby bylo snadné pochopit, proč.

Nové listy jsou zvlněné, jak se objeví, ukazuje jejich purpurově červené spodky. A stejně jako jeho rodinných příslušníků, tato tropická zeleň závod složí své listy v noci as rukama v modlitbě.

Tajemství zachováním šťastný, je poskytovat vysokou vlhkost. Dělat něco, co můžete držet relativní vlhkost nad 50%. Umístěte ji na podnos vlhkosti nebo použijte místnosti zvlhčovač vzduchu. Calatheas také rád, aby se zamlžení s dešťovou vodou.

   
Zobrazit nápady: Skupina calatheas s jinými rostlinami vlhkosti-milující, jako bromeliads a kapradin. Nebo předvést jednu rostlinu umístit jej na podstavec rostlin stojanu sama o sobě.

Repot Calathea na jaře, aby to čerstvé substrát. Potřebujete nový kontejner? Podívejte se na stylové, nový dům květináče zde.

Pozor na svilušek. Suchý vnitřní vzduch v zimních měsících vybízí tyto škůdců napadnout pokojové rostliny, další důvod udržet vlhkostí. Budete první všimnete slabou popruhu na spodní strany listů.
Corona Tipy Péče o Prayer Plant
corona modlitba rostlina, modlitba rostlina

Původ: Střední Amerika a Brazílie

Výška: Až 18 v (45 cm)

Světlo: Středně na jasné světlo. Žádné přímé slunko.

Voda: udržujte půdu rovnoměrně vlhkou. Nedovolte, aby půda dostat mokrý. Použití destilovaná voda nebo dešťové vody, protože tato rostlina je citlivá na fluoridu a solí ve vodě z vodovodu.

Vlhkost: Střední až vysoké vlhkosti

Teplota: Průměrná ohřát 65-85 ° F, 18-29 ° C

Půda: Každý dobrý substrát, který odvádí dobře.

Hnojivo: Krmivo jednou za dva týdny na jaře av létě s 10-10-5 tekutým hnojivem zředěným o polovinu. Na podzim av zimě, krmení měsíčně.

Propagace: Division. Rozdělte oddenky zralých rostlin na jaře nebo počátkem léta.