Madagaskar Drak strom Dracaena marginata

Botanický název: Dracaena marginata

Madagaskar drak strom je odvážný přízvuk, pokud máte prostor. Jeho odvážný, vzpřímený tvar podtrhuje dekor jako vykřičník, přidávání vzrušení do každé místnosti.

Tento krásný strom začíná jako hustý chomáč špičatých listů. Jak to roste, spodní listy přirozeně klesat, takže shluk dramatických, kopí-formoval listy nad holou dřevěnou stopkou. Její úzké, červeno-lemované listy mohou růst o 12 až 16 v (30 - 40 centimetrů) dlouho.

Pomalu rostoucí, bude tato exotická pokojová rostlina nakonec dosáhne 6 stop (1,8 m) vysoký v interiéru. Můžete ovládat své výšky tím, že prostě odříznout vrchol.

    Prořezávání tip: Prořezávat ji zpět na jaře nebo počátkem léta kontrolovat jejich růst. Můžete odříznout třtiny v libovolné výšce. Během týdnů, bude to klíčit nový cluster listů od místa, kde byl řez.
Dracaena péče je snadné. Dragon strom daří v průměrných podmínkách místnosti, toleruje suché vnitřní vzduch a nízkou úroveň osvětlení, které jsou smrtící pro většinu rostlin. Tento dynamický dům rostlina také zabývá měnící se teploty a vlhkosti vzduchu. Jen to ne nad vodou. To nebude tolerovat mokrý půdy, což může způsobit kořenovou hnilobu.

Repot na jaře, kdy kořeny stanou svinutý v kontejneru nebo rostou ze odvodňovací otvory. Vždy používejte čerstvé substrát, když repot rostlinu.

Dokonce pokrčí mimo škůdců, i když suchý vzduch může přilákat spider roztočů do jeho listy. Pravidelné mlžení s vodou se bude dělat dvojí povinnost, zvýšit vlhkost a udržet tyto škůdce pryč.
Tipy Dragon péči o stromy
drak strom, Dracaena péče, Dracaena marginata, vysoké pokojové rostliny, jaké pokojové rostliny, péče o pokojové rostliny

Původ: Madagaskar

Výška: Chcete-li 6 stop (1,8 m)

Světlo: Jasné světlo. Vyhněte se přímému slunečnímu záření v létě.

Voda: Udržujte půdu lehce vlhká jara až na podzim, mírně sušší v zimě. Nedovolte, aby půdu dostat podmáčené.

Vlhkost: Průměrná vlhkost místnosti. Bude tolerovat suchý vzduch.

Teplota: normální pokojové teploty. 60-75 ° C / 16-24 ° C

Půda: Dobrý-kvalitní, all-účel zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo každé dva týdny na jaře av létě s 10-10-10 tekutým hnojivem zředěným o polovinu.

Propagace: Odřízněte třtiny v jakékoliv výšce a vykořenit je jako kmenových řízků.