Jeruzalém Cherry Pepper Solanum pseudocapsicum

Botanický název: Solanum pseudocapsicum

Pobočky naložené s pestrobarevnými paprikami, aby Jeruzalém Cherry oblíbený okrasné indoor závod na podzim av zimě.

Bílá, hvězda květy pokrytí této keřovité závod v létě. Začátek na podzim, květy následují malé, kulaté plody, které mění ze zelené na žluté až oranžové na červenou, jak se pomalu dozrávají. Oni jsou dlouhotrvající a bude "zdobit" rostlinu přímo přes zimu.

Přestože papriky vypadají hodně podobně jako cherry rajčátky, a může zdát lákavé, papriky jsou jedovaté a neměly by být konzumovány.
Jak pečovat o Jerusalem Cherry

Ať svítí slunce v. Jeruzalém Cherry dělá atraktivní patio závod, kde to bude získat přímé slunce, které potřebuje k růstu, květin a produkují papriky. Jen nezapomeňte přinést svůj závod zpět dovnitř dříve, než teplota klesne na podzim. Tento Jižní Ameriky nativní je mráz-platidlo.
Dej si pohov. Poté, co ovoce je už ne atraktivní, snížit stonky zpět o polovinu. Snižte zálivku, ale neumožňují půdu vyschnout úplně. Umístěte rostliny v chladnějším místě (asi 60 ° / 16 ° C). V pozdním jaře, přesuňte jej zpět na slunném okně - nebo venku po poslední hrozba mrazu prošel - a pokračovat v normálním péči.

Máte neochotný Bloomer? Rostliny, které nemají kvetou obvykle nedostávají dostatek světla. Chladné Zbytek následuje teplé, slunečné léto by měla vyvolat flush nových květin následuje papriky. Nezapomeňte oplodnit během vegetačního období. Rostliny pěstované v květináčích je třeba pravidelně krmena. Mám květy, ale ne papriky? Rostliny uchovávány pro druhý rok může kvést, ale neprodukují papriky, protože nejsou opylovány. Nebojte se - je to snadné dělat.

    Jak opylují svůj závod: Rostliny pěstované venku dostat opylovány z větru nebo hmyzu, které nesou pyl z květu na květ. Pokud jste stále své rostlin v interiéru, to potřebuje nějakou pomoc od vás. Pomocí malého, čistý štětec, aby skvrnu tyčinky ve středu květů, pohybující se z květu na květ šířit pyl kolem.

Repot root vázané rostliny na jaře. Přesunout až do pot 1 velikost větší, aby to trochu místa. Použijte hrnec s výpustným otvorem, aby se zabránilo overwatering, což může vést k kořenovou hnilobu.

Zabývat se škůdci. Něco odposlouchávání svůj závod? Jeruzalém Cherry je někdy zamořené mšicemi, molice nebo svilušek. Pravidelné mlžení s vlažnou vodou pomůže zabránit napadení svilušek, které dávají přednost horké, suché podmínky. Použijte insekticid, v případě potřeby. Organické Neem olej insekticid je účinná léčba pro mnoho škůdců.
Tipy Jeruzalém Cherry Pepper Péče o rostliny
Jeruzalém třešeň, solanum pseudocapsicum

Původ: Brazílie

Výška: 1-2 ft (30-60 cm)

Světlo: Jasné světlo na plném slunci

Voda: Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou. Snižte zálivku na jaře, když rostlina odpočívá.

Vlhkost: Průměrná až střední vlhkosti vzduchu v místnosti. MIST rostlinu každý den v létě, a stojí hrnec na podnos mokré oblázky. Udržujte rostlinu daleko od tepla / větracích otvorů. Výbuchy suchého vzduchu způsobí, že papriky na scvrkávají a odpadávat brzy.

Teplota: Průměrné teploty pokoj 60-75 ° F / 16 až 24 ° C. Pokud přesunete svůj závod venku na léto, nebojte se - to může trvat teplo. Pokud se však tolerovat mráz. V podzimních a zimních měsících, držet ho na chladné straně pomůže ovoce trvat déle.

Půda: Každý dobrý zalévání mix.

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s rajčatovým hnojivem.

Propagace: Stem řízky nebo semena. Vezměte kmenové řízky na jaře a zakořenit je ve vlhkém substrátu. Shromážděte semena ze zralých plodů a zasít brzy na jaře.