Sítina rozkladitá "Spiralis" Juncus effusus 'Spiralis'

Botanický název: sítina rozkladitá "Spiralis '

Vývrtka spěch (někdy nazývaný Juncus spiralis) je novinkou kultivar s podmanivou vinutými stonky, šíří se v každém směru, jak rostou.

Pokud máte rádi neobvyklé pokojových rostlin, budete chtít přidat tento velkolepý okrasné do vaší sbírky. Ohromující na své vlastní, vývrtka spěch také přidává některé prskání mezi expozicí listnaté a kvetoucích rostlin. Ve skutečnosti, ty kudrnaté-Q stonky se někdy používají v kyticích floristů.

Vytrvalá a evergreen, to je snadný-péče pokojová rostlina.
Zahradník Tip

Neustále vlhká půda je zapotřebí k udržení sítina rozkladitá "Spiralis" zdravé a prosperující.

Voda velkoryse. Nedovolte, aby půdu vyschnout. Listí se zbarví žlutě pak hnědé, pokud se dostane příliš suché. Je to dobrý nápad, aby se vaše vývrtka spěch závod v hrnci bez drenážní díry. Juncus je původem z mokřadních oblastí, takže to miluje mokrý půdy - dokonce i stojaté vody.
Vrhnout nějaké světlo. Dejte si Juncus závod v nejslunnější okně - nebo posunout ho venku na jaře av létě. To bude tolerovat nižší hladiny osvětlení, ale nebude růst mnohem. Pokud nemáte místo blízko okna, pěstovat světla fungují skvěle.

Repot na jaře, pohybující se až do kontejneru 1 velikost větší, když to stane přeplněné. Juncus je rychle rostoucí, když se dostane sluneční světlo a voda ho chce. Možná budete muset to vždy na jaře rozdělit.
Tipy k údržbě sítina rozkladitá 'spiralis "
sítina rozkladitá, vývrtka spěch

Původ: "Spiralis" je kultivar sítina rozkladitá, původem z Japonska.

Výška: 2-3 ft (60-90 cm)

Light: Dej to jako hodně plný slunce, jak můžete. To bude tolerovat nějaké nízké hladiny osvětlení.

Voda: Udržujte půdu mokrý po celou dobu - stojaté vody je ideální. Původem z mokřin, to je jedna rostlina nemůžete Overwater.

Vlhkost: Střední vlhkost pokoj

Teplota: Průměrná do teplé pokojové teplotě (65-80 ° F / 18-27 ° C) celoročně. Pokud jste dal tomuto výběrovému okrasných venku na terase na léto, přivést ji zpět, když klesne teplota. To nebude tolerovat mráz.

Půda: Rašelina mech na bázi substrát

Hnojivo: Krmivo měsíční jara až na podzim s vyváženým tekutým hnojivem zředěný na polovinu.

Propagace: Rozdělte masité kořeny na jaře a hrnec odděleně.